29 Mayıs 2011 Pazar

Finaller ve Başlangıçlar

İyi bir başlangıç, kötü bir finali düzeltmenin tek yoludur




Şu sıralar sizin de başınızın finallerle dertte olduğunu biliyoruz. Ne yazık ki size yardımcı olamayacağız. Çünkü bizim durumumuzda sizden farklı değil. Masanın başına oturmak için çabalamadığımız zamanlarda sınavda başımıza gelecekleri düşünüp duruyoruz:


Hepimizin bu pek de iç açıcı olmayan durumdan uzaklaşmaya ihtiyacı var. Bırakın finallerden söz etmeyi, sezon finallerinden bile söz edilmemeli. Dinlenmek ve rahatlamak için birkaç dakikada olsa zıt şeyleri düşünmek hoş bir çözüm. Yolu eğlenmeye çıkan her şey sınavlarla ters olsa da, hazır sezon finalleri demişken, gelin gelecek sezon başlayacak bir diziden bahsedelim. Bence iyi bir başlangıç, kötü bir finali düzeltmenin  tek yoludur.

Yabancı dizi denildiğinde akla ilk gelen  işlerden biridir final bölümüyle bizi hayal kırıklığına uğratan Lost. Yapımcı J.J. Abrams, her ne kadar böylesi kötü bir şöhrete sahip olsa da yeni işi için heyecanlanmamak elde değil.



Aslında sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer derler. Söz konusu J.J. Abrams olunca bu öğütten şaşmamak lazım. Unutanlar ve affedenler için Lost'ta olanları kısaca bir hatırlatalım:


Lost'u bir kenara bırakıp, Alcatraz'a dönersek, dizi sezon ortasından itibaren beyaz ekranda olacak. Pazartesi  akşamları saat dokuzda Fox ekranlarında izleyebilirsiniz. Olaylar yine bir adanın etrafında gelişecek. Neyse ki bu sefer, yeri yurdu belli bir ada: Amerika'nın meşhur hapishanesi Alcatraz. Dizi, 50 yıl önce bir anda ortadan kaybolan 302 azılı suçlunun modern dünyada aniden yeni ortaya çıkmalarını ve bunun çevresinde gelişen olayları anlatacak.

Konusu kadar kadrosu da oldukça ilgi çekici. Lost'un Hugo'su Jorge Garcia, Jurassic Park ve Tudors gibi yapımlardan hatırlayacağınız Sam Neill ve Oscarlı Robert Forster kadroda görmekten mutlu olduğumuz isimler.

J.J. Abrams, kalbinizi kırmasına rağmen yine de umursamamanın imkansız olduğu adamlardan. Bu sefer işini sağlama almış gözüküyor. Çünkü bu sezon başlayacak bir dizisi daha var: Person of Interest. Ondan da önümüzdeki günlerde söz edeceğiz.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa