20 Mayıs 2011 Cuma

Teoman: Otomatik Şarkı Sözü - Şarkı ve Albüm Üretme Uygulaması

Kalp, aşk, gurur, savrulmak, ıslak, sevişmek, İstanbul


Henüz akıllı cihazlarda ve benzer ortamlarda kullanılabilecek bir uygulamadan söz etmek mümkün değil, korkmayın. Yine de hayal etmekten geri durmuyoruz.

Otomatik Teoman şarkı sözü üretebilen bir uygulama için yeterli olabileceğini düşündüğüm kelimeler : Ben, kendim, sen, o, biz, kalp, aşk, sevişmek, ıslak, ruh, yıldızlar, gece, yağmur, ilik, nefes, yalan, şarkı, ses, barmen, sarhoş, bar taburesi, kadeh, şarap, bazen, öyle, kırılmak, savrulmak, Ankara, İstanbul.

Yine yeni bir Teoman albümü. Yine bazı parçaların, bazı kısımlarını, akor benzerliğinden çok daha ötesinde daha önce duyduğumuz hissiyatı. Ritmlerin tekrar ettiğine yemin edebilme raddesine kadar gelmek, nakaratlardaki tizlerin -i ve -e ile parlayışına şaşırmamak.

Ve sonuç olarak : Her şeye rağmen üslupla altı çizilen, halen aynı hissettirebilen ve sonsuza kadar genç kalabilmeyi opsiyonlar arasına ekleyen bir iş.

Aynı kafadan, başka mertebeden, Soundgarden'dan : ''And my youth I pray to keep.''

Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Adsız dedi ki...

"Attila İlhan gibi şiir yazma kılavuzu", "Cemal Süreya gibi şiir yazma kılavuzu", "Teoman gibi şarkı yapma kılavuzu" vb................ Arkadaş neyin eleştirisi bu ? Biz buna kısaca tarz, üslup falan diyoruz. Bu adamlar deneysel takılmıyorlar belli tarzları var. O kelimelerle ben de bir Teoman şarkısı yazabilirim evet ama işin can alıcı noktası bu çizgiyi, dizgiyi yaratmak.O yüzdendir ki benim yazdığım Teoman'ınkinden güzel olsa bile bir boka yaramaz çünkü ben Teoman değilim hepinizin bildiği üzre.Müzikal açıdan katılıyorum o ayrı.Hadi sağlıcakla espritüel gençlik

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa