10 Temmuz 2011 Pazar

Densiz Öznel: Yaz Depresyonu


İnsanın kaçamadığı gerçekler   



Depresyon hırkasının bencilce tutumundan dolayı yaz mevsiminin depresyonla ilişkisi çoğu insana Hilal Cebeci ve ciddiyet arasındaki bağlantı gibi gelir. Ancak tıpkı Hilal Cebeci'nin twitter'la olan ilişkisi gibi yaz ve depresyon arasındaki bağlantı da çok ciddidir. Ayrıca Hilal Cebeci'ler de üzülür ve depresyonu bermuda şortlar içerisinde de görebilirsiniz.

Bu çıkarımı yapmak için illa da disko kapılarından "damsız" olduğunuz için reddedilmeniz gerekmez. Dağlara taşlara parlak ışıklarla adını yazdıran diskolar kadar büyük hedefler peşinde koşturmak zaten gereksiz bir çaba. Önemli olan diskonun içindeki özü alabilmektir. Diskonun özünü de blacklight'larla ya da haddinden fazla kısa elbiselerde bulamazsınız. O dedikleriniz Tahtakale'de ve semt pazarlarında rahatlıkla bulunur. Diskodan dışarıya çıkartamacağınız tek şey vardır: Yaz şarkıları.


Yaz şarkılarında şiddet, netlik ve üstesinden gelme azmi gizlidir. Depresyon hırkasının örmeye yeltendiği zırhı yaz şarkıları sözleri ve melodisiyle örer üstelik sıcak da yapmaz. En kesin ifadeler bu şarkılarda bulunur. Örneğin David Guetta'dan Love is Gone.


Şimdi biraz denilmek isteleni görebiliyoruz. Love is Gone demek için en uygun mevsim aşık olduğunuz zaman bile bir ciddiyet beklentisi uyandırmayan yaz mevsimidir. Yaz aşkı, dondurma reklamlarına endeksli bir duygudur. Zaten Türkiye'de de yazlık alanlar dışında bu lafın gerçekliğe dönüştüğünü göremezsiniz. Halk otobüslerinin mobil saunalara dönüştüğü bir mevsimden bahsediyoruz. Yaz mevsiminde gözler 50 kuruşa soğuk su satan bir yer arar, hayatının aşkını değil. Sıcaklar demişken:


Sıcaklar ve aşkı bir araya getirebildiğimiz bu nadir şarkının da hüzünlü ve sözlerinin de yazdan öncesine dayanan bir evveliyatının olması pek çok şeyi anlatıyor. Bir dahaki sefere alışveriş merkezine gittiğinizde bu şarkıyı duyduğunuzda bu yorumu hatırlamanızda yarar var.

Hilal Cebeci'nin depresyona girebilme ihtimali ile başlayıp da kendi sıkıntılarımıza değinmemek olmaz. Lady Gaga "Just Dance" diye seslenirken gözlerini kapatıp söylediğinin rüyası ile bile teselli olabilmek mümkün. Bir an için her şeyden uzaklaşıp sadece dans edebilme ihtimali. İnsanın en yüce kaçış mekanizmasının dans etmek olması hiç mi mümkün değil? Bizce mümkün. Peki ya birinin hatırasının üstesinden gelememenin acısını bir süreliğine bile olsa bu gerçeği kabul ederek aşabilmek? Fergie, Chris Willis, LMFAO ve David Guetta size bir şans veriyor, bunu iyi değerlendirin:


Depresyon hırkası sahibine miskinlik ve acı verirken, yaz depresyonunda hırkayı yırtmış olmanın verdiği bir gazla çırpnınan acılılar vardır. İkisi arasında bir tercih yapılmasını beklemek manasız. Depresyonla büyür, depresyonla yaşar, depresyonla ölürüz. Adına ergenlik, orta yaş krizi ve elem diyerek acı gerçeği kendimizden saklarız. Tıpkı sadece diskoda dinleyerek yaz şarkılarının verdikleri tadı alabileceğimiz gerçeği gibi.

Hoparlörlerinizin kölesi olmayın dışarı çıkın ve damsız mekanlara rüşvet teklif edin. İnsanın insan olması belki de böyle mümkündür.


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa