5 Şubat 2012 Pazar

!f İstanbul: Müzik

16- 26 Şubat İstanbul'da


!f İstanbul için geri sayıma başladığımız şu günlerde, bu sene gösterimde olan filmler adına ufak notlar düşmenin vakti geldi. ''Müziğin bizlere daha çok hikaye getirmesi'' kavramına katıldığımız noktada !f İstanbul Müzik'de, bu sene beş farklı belgeseli yani hayatı izleyeceğimizi söyleyebiliriz.

!f Müzik'in bu sene bizlere sunduğu beş değerli müzik belgesellerinden biri de Hit So Hard (Çok Sert Vurdu). Hole'un bateristi Patty Schemel'in hayatını ele alan belgeselin yönetmeni P. David Eberson. Kendisi belgeseli şu sözlerle özetliyor: ''Bu, birbirini yok edebilme felsefesi üzerine kurulu bir çağdı, tamam mı?'' Grunge kültüründen baterist bir kadının o dönemdeki cesareti, var olma mücadelesine ve Kurt Cobain ile Courtney Love'ın ilişkileri üzerine hiç bir yerde yer almayan görüntülerinden oluşan belgesel, 17-23-25 Şubat tarihlerinde İstanbul'da izleyici ile buluşacak.



+ Festivalin bir diğer belgeseli KanZeOn (Dünyanın Çığlıkları Duyan Kadın), Budizm ve Japon sanatlarını Japon müziğiyle etkili bir şekilde harmanlamış, bizleri olduğumuz evrenden farklı boyutlarda yolculuğa çıkarabilecek bir başyapıt. Müzikten de öte, belgeselin ruhani boyutları ve Japon felsefesini ele alması kendisini diğerlerinden farklı kılıyor. KanZeOn, 17 ve 23 Şubat'ta izlenebilecek.



The Chemical Brothers: Don't Think belgeselinin henüz izlenmeden sadece bir konser filmini çağrıştırması, normal karşılanabilecek düzeyde ancak beklentileri bir hayli yüksekte tutmakta fayda var! En güzeli Tom Rowland'ın The Chemical Brothers: Don't Think belgeseli için söylediklerine kulak vermek ve bu görsel şölene tanık olmak için 19-23 veya 25 Şubat tarihlerinden birini seçmek: ''Uzun süredir birlikte çalıştığımız Adam Smith, çok özel bir festival performansının ruhunu yakalamayı başardı. Gelin ve hissetmenin, şaşkına dönmenin, zehirlenmenin, kendinden geçmenin nasıl olduğunu görün... Kendinizi boşluğa teslim edin.''



+ The Family Jams (Ailecek) belgeseli, bilinen minvalde grupların ve sanatçıların ünlerinin zirvesinde olduğu zamanların aksine günümüzün önemli folk müzisyenleri Devendra Banhart, Joanna Newsom ve Vetier'ın müzik hayatlarına nasıl başladıklarını, hangi yollardan geçtiklerini ve ünlü olma süreçlerini ele alıyor. Buna hep birlikte tanık olmak belgeselin samimiyetini ve büyülü havasını pekiştiriyor. The Family Jams'i 18-21-23 Şubat tarihlerinde izleyebilirsiniz



+ ''Ucubeler, kuirler, feministler ve eksantrik olan herkes için cankurtaran bunlar.'' Bu sözler, Who Took The Bomb? Le Tigre On Tour (Le Tigre Turnede) belgeselinin yönetmeni Kerthy Fix'e ait. Gerçekten de elektro- clash'ın önemli temsicileri Le Tigre, bu sözlerin birebir karşılığı. Belgeselde homofobi karşıtı tavırlarına ve kural tanımayan liriklerine bolca tanık olacağımız grubun sahne performansları adeta şölen havasında. Who Took The Bomb? Le Tigre On Tour performansını beyaz perdede izlemek için 19-21-23 Şubat tarihlerinden birini seçmeniz yeterli.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa