2 Mayıs 2012 Çarşamba

Kamera Arkasında: Dave Grohl

On parmağında on marifet


Dave Grohl'un sadece bir Grammy avcısından ibaret olmadığına hala ikna olmadıysanız -ki bunun gerçekten büyük bir çaba gerektirdiğine inanıyoruz-, okuyacaklarınız bir karar vermenize yardımcı olabilir.

Çeşitli projeler için yaptığı müzikler ve konuk oyunculuğuyla ekranlara çok da uzak durmayan Grohl, Şubat ayında FX için bir sitcom'un yapımcılığını üstlendiği müjdesini verdi. Dizi, ünlü olmaya ramak kalmışken kendi içinde yaşadığı sorunlarla başa çıkmaya çalışan bir müzik grubunun hikayesi etrafında şekilleniyor. Yayın tarihi henüz belli olmasa da işin içinde kendisinin parmağı olduğunu duyduğumuzdan beri ayrıntıları merakla bekliyoruz.

Grohl'un üstlendiği bir diğer proje de artık sadece özel kayıtların yapıldığı ama 1969'dan itibaren efsanevi albümlere ev sahipliği etmiş olan Sound City kayıt stüdyolarının belgeseli. Nirvana'nın 1991 çıkışlı Nevermind albümünün de kaydedildiği stüdyoyu anlatan belgesel tamamen duygusal bir noktadan hareket ediyor ve yıllar boyu aynı kontrol masası başında oturmuş isimleri bir araya getiriyor. Söz konusu isimleri tek nefeste saymak mümkün değil ama ilk planda Trent Reznor, Fleetwood Mac, Josh Homme, Rick Springfield ve Lars Ulrich'i sayarak başlanabilir.



Sound City'den eviymişçesine sevgiyle bahseden Grohl, stüdyonun hikayesini anlatmak için duyduğu heyecan ve sabırsızlığı paylaşmak için hayranlarına bir mektup bile yazmış:



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa