14 Kasım 2012 Çarşamba

Oradaydık: Purity Ring

Siz hiç kendinizi dinlediniz mi?...

2012'nin başında Obedear'ı duyduğum zaman "Tam yapmak istediğim müziği yapıyorlar." dediğim bir gruptu benim için Purity Ring. Bir de gruptakilerle yaşıt olduğumuzu öğrendiğim zaman kendi yaptığım müziği dinlermiş gibi oluyordum. Nisan ayında çıkardıkları Shrines albümü kim bilir kaç kere dönmüştür kulaklarımda. Konser haberini duyduğum zaman "Şimdi sıra kendimi sahnede görmekte." demiştim. Konseri anlatmaya başlamadan önce atlamayayım: "+24 yaş sınırı dünyanın en saçma şeyi olabilir."


Konser, Corin Roddick'in kendi düzenlediği müzik ile ışığı yönettiği setinin başına geçmesiyle başladı. Alt bas sesleri bol bol kullanan grup Salon İKSV'nin ses sitemini zorladı. Bu konuda biraz üzüldüm. Yine de peş peşe çaldıkları Belispeak, Amenamy ve Fineshrine ile konserin havasına girmiştim bile. Özellikle Obedear ile kendimi grubun yaptığı ritimlere bıraktım. Kendimle grup arasında bir fark göremiyordum. Sahnedekiler adeta birer "ben"diler.




Dün geceden Megan James'in tatlılığını anlatmadan da geçemeyeceğim. Daha sahne kurulumu aşamasında çıkıp sahne kurulumuna yardım etmesi, konser sırasında konuşma şekli gibi şeyleri bir on santimetre uzaklıktan izleyince ister istemez etkilendim.


Konser süresinde sahneye fazla odaklı olduğum için insanların tepkilerini çok görememiş olsam da Odebear sırasındaki seslerden seyircinin Odebear'a tepkisiz kalamadıklarını söylemek çok da yalan olmaz. 

Hafta içi konserlerini en büyük dezavantajı olan konser bitişinde koşarak eve dönme merasimi yüzünden grupla fotoğraf çekilme fırsatını kaçırdığımı sonradan öğrenmek şimdilerde moralimi bozsa da Turn Up the Night by Miller ekibine Purity Ring'i tam zamanında bizlere canlı izleme fırsatı sundukları için teşekkür ediyorum.

O geceyi tekrar yaşamak isteyenlere;

Belispeak
Amenamy
Fineshrine
Lofticries
Obedear
Crawlersout
Ungirthed
Shuck

*Fotoğraflar için Uğur Portakal'a teşekkür ederiz.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa