19 Aralık 2012 Çarşamba

2012: Grimes


Farklı olmanın verdiği huzur

Neden Değerli?: Genç yaşına rağmen dağı taşı oynatan icralarıyla radarlarımıza takılan Grimes kızımız 2012 çıkışlı albümü Visions ile adeta ününe ün katar oldu. İllustrator kimliğiyle de fark yaratan Claire Boucher, Genesis video klibinin yönetmenliğiyle de aklımızı başımızdan almakta tereddüt etmedi. Bir çok mecrada yılın albümü seçilmesi ve kendi tasarladığı kıyafetleriyle de konuşulması Boucher'i bu alemde değerli kılan unsurlardan.

Neyi Değiştirdi?: Grimes Müziği bir zaman dilimine bağlı kalmadığı gibi janrılar arasında da mekik dokumaktan çekinmiyor. Kulağa irite gelebilecek tonları kendi doğasında harmanlayıp pürüzsüz bir şekilde servis ediyor. Ve aslında müziğin alışkanlık olan kalıp biçme sorunsalı Grimes müziğiyle dönemsel olarak tarihe karışıyor. Sergileriyle de dikkatleri üzerine çeken Boucher, vajina şeklinde tasarladığı yüzüklerle alışılagelmişi iki ters bir düz ediyor.

2013'te ne alemde?: Güncellenen konser tarihlerine sürekli baktığımı göz önüne alırsak üzelerek söylemeliyim ki listede yakın tarihte İstanbul konseri bulunmuyor. Lykee Li'nin geçen sene bütün konserlerinin açılışını Grimes'e yaptırması bu ölçümde ne kadar yer kazanır yorumlaması zor zira Lykee Li'yi solda sıfır bırakır minvalde 2013'e doğru yol alıyor.



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa