19 Şubat 2013 Salı

Garip Demişken: Harlem Shake

Do the Harlem Shake




Bundan iki hafta önce şöyle bir video var buna tepkiniz ne olurdu diye sorsak, eğer eğlenceli bulduysanız, büyük ihtimalle kendi Harlem Shake videonuzu çekerdiniz. Geçtiğimiz iki hafta boyunca tam da buna benzer bir şey gerçekleşti. Baauer'in Harlem Shake şarkısının arka planını oluşturduğu dans videoları internette boy gösterdi.



Videonun kuralının çok basit ve 7'den 77'e herkesin yapabileceği bir şey olması sonucu cevap videolarıyla birlikte Harlem Shake muhabbeti büyüdü de büyüdü. Bazıları insanlar delirmiş olmalı diye yorumlasalar da bizce eğlendiğimiz sürece sorun yok.



Türkiye'de ise bu akımı sahiplenen şirketler oldu. Şirketlerin çalışanlarının bir araya geldikleri Harlem Shake videoları paylaşıldı. Bunların bir çoğunda amaç eğlenmekten çok kendilerine bu akımdan pay çıkarmak olunca eğlendiren videolar da az oldu.


Tabi bu arada dünya çapında Harlem Shake'ten nefret eden bir kesim de oluştu. Bu kesim için ise Harlem Shake çok saçma bir şey demekten öte gidemeyenler çok dikkate alınmasa da bu tarz eleştirilere kapılar her zaman açık.



Bu akım çok hızlı yayıldı ama bitişinin de çok hızlı olacağına dair elimizde ip uçları var. Yine de bu süreci keyifle takip ettiğimizi söylersek de yalan olmaz.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa