25 Temmuz 2013 Perşembe

O Sırada: Thom Yorke ve Stream Savaşları

Tam olarak şöyle oldu

Geçtiğimiz iki haftada Thom Yorke ve Spotify arasında olan biteni takip edememiş olmanız gayet mümkün. Thom Yorke'un Twitter üzerinden yaptığı ani çıkışın ardından başlayan ve iki taraf hakkında da yapılan açıklamalar/yazılan çizilenler mevzuyu da kafaları da karıştırdı. Ne tarafta durmak istediğini bilemeyen, akış içinde mevzuyu takip edemeyenler için olan biteni toparlayalım dedik:

1. Her şey Thom Yorke'un Twitter'daki çıkışıyla başladı. Sıkıntısı küçük grupların/müzisyenlerin Spotify'da hak ettiklerini kazanamamasıydı.
2.  Ardından Atoms for Peace'in diğer yarısı Nigel Godrich de Thome Yorke'a destek çıktı. Thom Yorke mevzuyu parlattı, açıklama tarafınıysa Godrich üstlendi denebilir.


3. Tahmin edileceği gibi Thom Yorke'un "Spotify'dan çıkıyoruz." açıklamasının ardından samimiyetsizlikle suçlanması 0.23 saniye gibi bir zaman aldı. Olumlu/olumsuz onlarca yorum havada uçuşurken Thom Yorke'un alternatif bir streaming servisini desteklediği haberi geldi. Henüz Beta versiyonu yayında olan soundhalo'nun Atoms for Peace ile anlaşma yaptığı açıklandı. Söz konusu uygulama kullanıcılarına ücretli ve yüksek kaliteli canlı performans stream ediyor.



4. Bütün bunlar olurken Spotify araştırma sonucu açıkladı: "Müziklerini yayınlanmasıyla eşzamanlı olarak streaming'e sunmayan müzisyenler daha çok korsan indirmeye maruz kalıyor." Sistemin bağımsız müzisyen ve yapımcıların barınamayacağı bir şekle bürünmesi yönündeki eleştiriye cevap vermiyor olmasından olsa gerek, neredeyse kimse tarafından ciddiye alınmadı.

5. Atoms for Peace bu akşam Istanbul saatiyle 10'da soundhalo'daki ilk stream yayınını gerçekleştiriyor. Pek çokları bu akşamki konserden sonra uygulamayı daha yakından tanıyor olacak ve muhtemelen devamında diyalog tamamen soundhalo'ya odaklanmış olacak.


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa