11 Aralık 2013 Çarşamba

Oradaydık: Red Bull Music Academy Radio Festival

Gittik, gördük, beğendik

Yaz festivallerini sevdiğimiz kadar, kış festivallerine karşı da boş değiliz. Sahneleri birbirine bağlayan yollarda arkadaşlarla karşılaşmaya, kışın soğuğunu sahneye odaklanarak yenmeye bayılıyoruz. 7 Aralık Cumartesi günü de Red Bull Music Academy sayesinde güzel bir kış festivaline şahit olduk.

Öncelikle belirtmeliyim ki İstanbul Modern, böyle bir festivale ev sahipliği yapmak için uygun bir alanmış. Bahçesine kurulan iki tane çadır ve restoranına yapılan küçük bir düzenlemeyle bu işin altından güzelce kalkmışlar. Bahçeye kurulan çadırın içindeki ana sahnenin bir resmi;


Festival günü İstanbul Modern'in yolunu tuttuğumuz zaman Twin Shadow sahnedeydi. Wild Beasts söyleşisini kaçırmanın üzüntüsünü Twin Shadow'a danslarımızla eşlik ederek azaltmaya çalıştık. Etkili bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz.

Twin Shadow'dan sonra sahneye çıkma sırası Wild Beasts'teydi. Şarkıları güzel, canlı performansları daha güzel olan grup gece için biçilmiş kaftandı. Biz seyirciler de bunun kanıtıydık. Grubun en sevdiğim şarkısı Hooting & Howling için önlere ilerlerken eğlenmeyen insan görmüyordum. O gece çaldıkları iki yeni parçayla da geceyi daha da özel kıldılar.



Ana sahnenin kapanışı Totally Enormous Extinct Dinosaurs'a emanetti. DJ set olarak performans gösterdiği ilk İstanbul macerasının hakkını kesinlikle veren TEED ile beraber büyük bir dans okuluyduk. Dans etmenin ve ettirmenin bütün incelikleri Modern'deydi. Tabi bütün güzel şeylerin bir sonu vardı ve böylesine güzel bir gecenin sonuna gelmenin üzüntüsü de büyük olacaktı.
Share This
Subscribe Here

6 yorum:

VodviL on 12/12/13 1:31 ÖÖ dedi ki...

dışarısının buz gibi olduğu bir havada, sırf kendi marka ürünlerini satmak için, konser çadırında enerji içeceğinden başka hiçbir ürünün satılmamasını en azından azcık eleştirebilin, bir bira nasıl 20 lira olur deyin. sigara içen insanlar için en azından dışarıya bir kaç ısıtıcı konulup, olay kotarılmaya çalışılmalı deyin. 10'dan fazla kişinin çalıp / söylediği bir organizasyon için 'dans ettik, çok güzeldi' deyip, kestirip atmak. ya ödev amaçlı bir yazı kotarmaktan ya da okuyanı aptal yerine koymaktan başka bir şey değil.

madem müziğe ortalamanın üstünde zaman ayıran insanlarız, o zaman bunun yararımıza evrilmesi için ağzımıza geleni söyleyebilelim, işimize geleni değil.

Buse Ozdelice on 12/12/13 12:19 ÖS dedi ki...

burada yazılan hiç bir yazı, ödev maksadıyla yazılmamaktadır. Avaz için belki de en gurur duyduğum nokta budur. Canımızın istediğini yazarız, konuşmak istediğimizi dile getiririz. Demek ki aslında takip etmiyorsun ki bir yazı üzerinden kolayca yargılayabilmişsin.
O gece içinde açıkça dile getirebilirim ki her şey net değildi. Geceye erken başladığımız için festivalin yarısını flu geçirdik. Twin Shadow, Wild Beast, TEED hepsi tamamdı, süperdi bizim için. Yani negatif bir durum yoktu ortada. Yaşamadığımız bir durumu yazıda nasıl dile getirmemizi bekliyorsun? Hangi festivalde 8 TL'ye bira içtin de burada 20 TL olmasına laf ediyorsun?

Tamam kinini buraya kusmuşsun ama organizasyon temsilcisi olmadığımızı bir kez daha hatırlatmak isterim. Bizim için güzeldi; bunu da yeniden buraya ekliyorum.

Couplhet on 12/12/13 8:33 ÖS dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Couplhet on 12/12/13 8:35 ÖS dedi ki...

evet ,buse, sen lütfen olumsuz eleştiri yapma isteğinizin kanıtı bir konser yazısı göster? ben hiç hatırlamıyorum okuduklarım arasında.

yetersiz. kimsenin hevesini kırmak istemem ve bu yazıyı yazmanız bile güzel birşey, ama bu kadar kısıtlıysa metin en azından fotoğraflar ile desteklenebilirdi.

kendi içeceklerini satmak için yaptıkları fiyat oyunları başka kalemlerin kritiklerinde karşıma çıktı. istediğinizi yapmakta özgürsünüz tabi, kasıntı eleştiriler okumak meraklısı da değilim, ama ben asla o kadar flu isem konser yazısı yazmazdım mesela. özrü kabahatinden büyük olmuş.

Couplhet on 12/12/13 8:37 ÖS dedi ki...

hiçbir parça ismi geçmiyor mesela. konsere hiç grubu dinlemeden gidilebilir ve o tecrübe konser yazısına dökülebilir ama burda göremiyorum o tecrübeyi.

iyi çalışmalar size.

krchmt on 12/12/13 10:55 ÖS dedi ki...

Öncelikle söylemeliyim ki yazıyı festivalde nerede ne oldu, festivaldeki diğer insanların şikayetleri nedir bir onları da öğrenelim de ondan sonra yazayım düşüncesiyle yazmadım. Festival tecrübemiz sırasında etrafımda ve sahnede neler gördüm onları dile getirdim. Onun içindir ki tecrübe etmediğim için sigara içenler için 2-3 tane ısıtıcı koymamışlar, çadırların içinde sadece kendi ürünlerini satıyorlar tarzında eleştiriler yapmam mümkün değildi. Ayrıca hiç bir parça ismi geçmiyor diye eleştirilmiş yazı, yazıya bir daha bakılmasını öneriyorum. Bir de TEED'un Dj set olarak çaldığını düşünürsek, Wild Beasts için de iki yeni şarkı çaldıkları bilgisini verdikten sonra olağan dışı bir şeyler olmadıktan sonra sahneden nasıl bilgiler öğrenmek istiyorsun? Samimiyim, sonraki yazılarımda o bilgilerle gelebilirim. Ama zannetmiyorum ki blogumuzu okuyan insanlar Wild Beasts üyesi Hayden'in annesi ressam gibi bilgilerle ilgilensinler.

Sonuçta ben bir blog yazarıyım, gazeteci değil; tecrübelerimi yazarım.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa