5 Aralık 2013 Perşembe

Tanışın: Saint Heron

Solange'ın son numarası

Solange'ın "Beyoncé'nin hipster kız kardeşi" unvanından sıyrılıp bağımsız ve orijinal bir R&B yıldızına dönüşmesini hayretle ve mutlulukla izliyoruz. İlk 2 albümü kendi çaplarında başarılı R&B çalışmaları olsalar da Solange, özellikle geçen yıl çıkardığı True EP ile adından söz ettirmişti. Bu EP'den Losing You, yıl sonu listelerinde en üst sıralarda kendine yer bulan harika bir parçaydı.


R&B'yi köklerine döndürmeyi istediğini her fırsatta belirten ve Blood Orange, Grizzly Bear gibi gruplarla yakın ilişkiler kurarak indie aleminde yerini sağlamlaştıran Solange'ın son numarası, kendi label'ı Saint Heron'ı kurması oldu. Cassie, Jhene Aiko, Sampha, Kelela, Iman Omari, Starchild gibi yükselen ve değeri bilinmeyen R&B yıldızlarını toplayan Solange, hedefini gerçekleştirmeye kararlı gibi.



Ekibin ilk toplama albümü Saint Heron, geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Albümdeki tüm şarkılar farklı sanatçılara ait olsa da Saint Heron oldukça bütünlüklü bir çalışma. Şarkıların hepsi R&B'nin köklerine sıkıcı bağlı, oldukça minimalist çalışmalar. Neredeyse tüm şarkılar daha önce yayınlanmıştı, fakat Solange bunları büyük bir başarıyla bir araya getirmiş ve ortaya gerçekten doyumsuz bir albüm çıkmış.

 

Albümün en güzel hediyelerinden biri de Cassie'nin dönüşü oldu. Yayınladığı ilk ve tek albümün üzerinden tam 7 yıl geçen Cassie'nin yeni albümünün akıbeti meçhul. Şarkı yazmaktan aciz olsa da Cassie'nin karizması ve R&B fanları arasındaki yeri tartışılmaz. (Hatta o kadar sağlam bir fanbase'i var ki, üşenmeyip kendisinin yayınlanmamış şarkılarını toplayıp tam 3 adet mixtape yayınlamışlardı geçen yıl.) Bu sene çıkardığı kusursuz ve underrated mixtape RockaByeBaby'yi saymazsak Indo için Cassie'nin dönüşü diyebiliriz. Solange'ın bestelediği ve prodüktörlüğünü yaptığı şarkı, albümün ağır toplarından.
 

Saint Heron için bir "R&B manifestosu" demek yanlış olmaz. Türün iyice leşleştiği şu son yıllarda, bu tarz albümler duymak bizi öyle mutlu ediyor ki. Channel Orange, The 20/20 Experience, The Weeknd'in Trilogy'si ve Kaleidoscope Dream gibi albümlerin yanında yerini alan Saint Heron, R&B için umudumuzu kaybetmememizi bize bir kez daha hatırlatıyor. Solange'ı takibe tam gaz devam.



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa