9 Mart 2014 Pazar

Oradaydık: Bubituzak "Uzay Yolları Taşlı" Lansmanı


"Efsane turizm"


Geçtiğimiz Çarşamba Babylon'da Bubituzak'ın ilk albümü Uzay Yolları Taşlı'nın lansman konserindeydik. Babylon dolu, keyifler yerinde, kendilerini ilk defa dinleyeceğim ve fakat beklentiler yüksek çünkü kadro sağlam: Çilekeş'in Ali Güçlü Şimşek'i ve Görkem Karabudak'ının yanında Kreş'ten tanıdığımız Emrah Atay var.

Öncelikle itiraf etmek zorundayım ki şarkılarla daha önceden bir tanışıklığınız yoksa frekanslarına ulaşmak biraz zaman alıyor. Duyduğunuz şeyin neye evrileceğini, şarkıların nereye gideceğini tahmin etmek o kadar da kolay değil. Diğer yandan kendilerini yakalamayı başardığınızda artık durmak için çok geç. Görkem aynı anda hem klavye, hem bas çalmıyormuş gibi geri vokal de yaparak multitasking'in canına okurken, Emrah davula her dokunuşuyla yükselttikçe yükseltiyor, kendinizi duvarlara vurma isteği yaratıyor. Ali'nin zaten ne kadar eğlendiğini görmek bile tek başına keyfine ortak olmaya yeter.


Bir Gerçek Var ve Kim Kime Kim şimdilik en popüler şarkıları gibi görünüyor. Kendi adıma duyduğum saniye hareket etmekten kendimi alakoyamadığım Talebe ve albümün kalanına kıyasla ağırdan gelen Masif de kesinlikle canlı dinlenmesi gereken parçalarından. Konser sırasında parçaların sözlerine o kadar odaklanmak mümkün değil elbet ama albümü dinlerken kafaların görüntü/gerçeklik/görecelik ve insanlık halleriyle kırılmış olduğunu görmek de ayrı bir keyif sebebi.

Geceyi güzel kılan şeylerden biri de ortamdaki samimiyetti, bahsetmeden geçmek olmaz. Hoşsohbet müzisyen severiz ki Bubituzak sahnedeyken insan ister istemez arkadaşlarıyla takılıyor gibi hissediyor. "Bir cover yaptık, bence çok da güzel oldu" diye başlayıp "Şimdi bir şarkı çalacağız ama en az bir sene daha dinlemeyin bunu, ikinci albümde bu" diye devam eden ve gecenin sonunda "İşiniz varsa tutmayalım, konser şu anda bitti aslında ama biraz daha takılabiliriz istiyorsanız"a uzanan bir iletişim hali.

Bütün bunları alt alta koyup toplayıp çıkardıktan sonra kendilerini asıl görmek istediğim yerin büyüklü küçüklü bütün yaz festivalleri olduğuna karar verdim. Bir yaz akşamı biralar eşliğinde hoplaya zıplaya, bağıra çağıra eşlik edilmek istiyor bu müzik. Kısacası organizatörleri gerekli aksiyonu almaya, sizi de albümle kaynaşmak için iTunes'a davet ediyorum. (İstiklal Marşı ve kapanış.)
.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa