10 Nisan 2014 Perşembe

Oradaydık: Cults

Minik danslar eşliğinde

8 Nisan akşamı indie-pop ikilisi Cults'ı görmek için Babylon'daydık. İkili Türkiye'ye ilk kez geliyordu ve 2 albümlerini de pek bir sevmiştik, bu yüzden heyecanlıydık. Konserin 9 buçukta başlayacağı söylenmişti, biz de o sıralarda vardık Babylon'a. "Kesin geç çıkarlar" diyorduk ki sadece 15 dakikalık bir gecikmeyle çıktı Cults ve bizleri sevindirdi.

Açılışı High Road ile yaptı Brian ve Madeline ikilisi. Ardından şahsi favorim Abducted'ı çaldılar. Always Forever, You Know What I Mean, Bumper, Rave On gibi en sevdiğimiz parçalarıyla devam ettiler. Araya bir de The Motels'ten Total Control cover'ı sıkıştırdılar ki o da gayet başarılıydı.


Seyirciyle pek bir iletişimi olmadı grubun. Brian bir iki kez konuştu, buraya ilk kez geldiklerini, çok mutlu olduklarını söyledi ve arada coşturdu bizi. Kendisini oldukça sempatik bulduk. Madeline'in ise birkaç teşekkür dışında pek konuştuğunu hatırlamıyorum; fakat kendisinin güzelliği ve şirin dansları da yetti bize açıkçası.


Konser boyunca herkes minik danslarla eşlik etti gruba. Gecenin en bomba olayıysa konserin bitimine az kala en önlere doğru ilerleyen takım elbiseli abimiz ve dansıydı. Kendisi alkolün dozunu oldukça kaçırmış olsa gerek, garip dans figürleriyle oradaki herkesin -Cults da dahil- dikkatini çekti bir anda. Madeline'ın neredeyse yanına kadar gidip çektiği fotoğraflar, Madeline'ın adama verdiği komik pozlar ve sonunda adama özellikle ettiği teşekkür oldukça güldürdü herkesi.

3 şarkılık bis ile birlikte Cults sahnede 1 saat kadar kaldı, o yüzden pek doyamadık diyebiliriz. Bir de gitarların yoğunluğu sebebiyle albüm kayıtlarındaki o lo-fi ve dream popumsu hava biraz bozulmuştu; fakat şarkılar bu haliyle daha coşkulu ve daha konserlik olduğu için pek de şikayet etmedik. Bunların dışında oldukça güzel ve eğlenceli bir konserdi. Red Bull Music Academy'den beri konsere gitmediğim için özellikle bana ilaç gibi geldi doğrusu.


Çıkışta setlistimizi de kaptık ve Babylon'dan ayrıldık. Brian ve Madeline ikilisi ilişkilerini sonlandırmış olsalar da müzik yapmaya devam ediyorlar. Umarız bir sonraki albümlerinin ardından kendilerini büyük bir festivalde, daha kalabalık bir kitleyle izleme imkanı buluruz.


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa