9 Mayıs 2014 Cuma

Top 10: Justin Vernon

Wisconsin milliyetçisi

Başlarda çoğumuzun adını Bon Iver sandığımız Justin Vernon, her 5 kişiden 3'ünün müzisyen olarak ünlü olduğu bir kasabada doğup, diğerleri gibi o da kasabanın örf ve adetlerinden vazgeçmeyerek müzik yapmaya başlıyor. 2007 yılında 3 ay bir dağ evine kapanıp tek başına kaydettiği  "For Emma, Forever Ago" albümünü Bon Iver grubu adı altında yayınlaması ile yavaş yavaş tanınmaya başlıyor. Popülerlikleri gittikçe artarken, kuruluş tarihlerinden tam 5 yıl sonra  " Best New Artist " ve " Best Alternative Music Album " dallarında 2 Grammy alıyorlar. Daha sonra grup birazcık bu ödüller ile ekmeklerine yağ sürüp, 2012'de müziğe mola veriyor. Fakat Justin Vernon dahil, grubun tüm üyeleri halen müzik ile uğraşmakta.
 
Peki Justin'i nerelerde duyuyoruz?


Hali hazırda, eski grubu olan Volcano Choir ile müzik kariyerine devam ediyor, fakat eskiden olduğu gibi hala bir çok grubun albümleri için koşturmakta. Jay-Z, Kanye West, James Blake, The Roots, Poliça ve daha bir çok kişinin albümlerinde en az bir adet Auto-Tune'lu Justin sesi duymaktayız.

Şarkıları seçmek çok zor ama işte içinde Justin Vernon büyüsü olan 10 mükemmel parça;

10. Holoance (Bon Iver)

Genellike akustik bir havası olan ilk albümden sonra, daha elektronik ortama geçen aynı zamanda grubun adını taşıyan 2. albümleri Bon Iver'den ilk single.




9. Paralyzed (Oddisee)
   
Re: Stack'ın bir parça rap ile süslenmesi ile oluşan harika.



8. I'm in It (Kanye West)
Kanye ile basketbol oynarken tanıştıktan sonra My Beautiful Dark Twisted Fantasy albümünde ortak çalışıyorlar. Sonuçların mükemmel olmasıyla, Kanye West bir sonraki albümü Yeezus'da da Vernon'u bırakmıyor ve yine karşımıza muhteşem parçalar çıkıyor.



7. Warm Shadow (Colin Stetson)

Fink'in efsanelenmiş Warm Shadow parçasına cover yapan Colin Stetson, Bon Iver'de beraber çalıştıkları Justin Vernon'dan faydalananlardan.




6.  Trainyard Blues (JD Vernon)
  
Bon Iver, Bon Iver olmadan hemen önce Justin Vernon'un kendi adıyla parçalar sunduğu JD Vernon'dan Tek katlı ahşap evinin verandasında sallanan sandalyesinde oturan güneyli insanları hatırlatan bir parça.

5. Byegone (Volcano Choir)

Bon Iver sahnelere ara verdikten sonra, hızla albüm çalışmalarına başlayan Justin'in bir diğer side projesi Volcano Choir'in ikinci albümlerinin ilk parçası. Klibi de ayrı bir güzel hazırlanmış.





4. Woods (Bon Iver)

Parçanın orjinali aslında Volcano Choir - Still, fakat parçadan altyapı çıkarılarak Bon Iver ile tekrar piyasaya sürülüyor. Bu versiyon ayrıca Kanye West tarafından Lost in the World parçasında da kullanıldı ve Kanye'nin Coachella'daki performansları arasında en çok dinlenen canlı performanslar arasında yerini aldı.



3. Fall Creek Boys Choir (James Blake)

İkilinin daha fazla bir araya gelmesi gerektiğinin kesin kanıtı bu parça. Bu düşünceye Kanye West'de düşmüş olacak ki sıradaki albümünde James Blake ile çalışmak istiyor. Umarız ki Justin, James ve Kanye olarak üçünü bir parçada dinleyebiliriz.





2. Coming Down (Bon Iver)

Triple J için akustik olarak coverladıkları Anais Mitchell parçasını tekrar tekrar dinleyerek depresyona girebilirsiniz.


     
1. For Emma, Forever Ago (Bon Iver)

Bu parça tek başına Justin Vernon'un en iyisi olmayabilir fakat Take Away Show versiyonu kesinlikle bir numara.



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa