21 Eylül 2010 Salı

Devrimi Bir De Radiohead'den Dinleyin

Yeni şarkılar hazır ama nasıl yayınlanacak?

Devrimsel olarak nitelendirilebilecek işlerin altına imza atmayı seven Radiohead, oldukça yoğun tartışamalar yaratan In Rainbows hamlesinin ardından yeni kaydettiği parçaları nasıl yayınlayacağı konusunda emin değil.

Grubun basçısı Colin Greenwood'un Index On Censorship adlı ifade özgürlüğü için çalışmalar yürüten bir organizsayonun sitesinde yazdığı yazı, grubun In Rainbows vakası ile ilgili düşündüklerini göstermesi açısından çok değerli gözüküyor. Yoğun bir değişim içindeki müzik dünyasının son geldiği noktayı da gösteren yazı, Greenwood'un müziğin editöryal aşamalardan geçmesi ve önemli isimlerle aynı şirkette bulunmakla ilgili özlemlerini de belirtmesi ile dinlediklerimizin niteliği hakkında bazı şeyleri de daha netleştiriyor.

Grubun bir grup şarkının kaydını bitirdiğini belirten Greenwood, tekrardan değişen dijital dünyada albümü nasıl yayınlayacakları konusunda merak içinde olduklarını belirtiyor.

In Rainbows ile bir anlamda kapıdaki devrimi harekete geçiren Radiohead, yeni albümüyle devrim sonrası işlerin nasıl yürüyeceğinin bir göstergesi olabilir. Bunları Colin Greenwood'un ağzından okumak isterseniz yapacağınız ise buraya tıklayarak yazıya ulaşmak.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa