5 Ocak 2012 Perşembe

Ocak Takvimi: Yeni Yıl Hediyeleri



Yeni yıl bereketiyle geldi!

Hem de nasıl! 2012, her geceye bir konser mevzusunda, eleştirilerden nasibini almadan ve 2011'e taş çıkartacak hal ve tavırlar halinde konserlerine devam ediyor. Yani aslında göreceğiniz ocak listesinin benzerleri ile diğer aylarda da karşı karşıyayız. Zira mutlu olmamak elde değil çünkü yıllardır yollarını gözlediğimiz birçok isim albüm turneleri veya ziyaret olsun, birçok farklı mekanda sahne alıyor olacak.

Öyleyse, hoş geldin 2012!

Şimdiden herkese müzik dolu seneler ve iyi eğlenceler!

6-9 Ocak
Babylon: Oi Va Voi
Yoğun istek nedeniyle İstanbul'a dört gece armağan eden Oi Va Voi, soul, ska, trip- hop ve Balkan kombinasyonuna doyulacak konserlere bu sene bir kez daha imza atıyor olacak.



7 Ocak
Peyote: On Your Horizon // One Hour Before Trip
Adeta post-rock şöleni diyebileceğimiz gecenin konuğu Yunanistan'dan bizleri ziyarete ikinci kez gelen One Hour Before Trip. Gecenin büyüleyici etkisinin üzerimizde olacağı gerçeğine de On Your Horizon sahnesi vesile olacak.



10 0cak
Babylon: The Smiths Tribute Band- The Smyths
Babylon'un Rock'n Dark desteğiyle hayat bulan Tribute Band konserleri devam ediyor. Bu sefer sırayı, dinlemeye doyamadığımız The Smiths parçalarını icra eden grup The Smyths sahnede yerini alıyor olacak.


13 Ocak
Bronx: Multitap
Ghetto: Vega
Salon IKSV: King Creosote & Jon Hopkins
Garajistanbul: Russian Red
Myspace her ne kadar eski ihtişamını kaybetse de bazen Russian Red gibi 2009'da ''Yılın En İyi Kadın Sanatçısı'' ödülüne layık müzisyenlere vesile olabiliyor. En iyi albüm, en iyi kadın sanatçı gibi ödüllere doymayan Russian Red, 13 Ocak'ta Avea Escape the Music organizasyonuyla Garajistanbul'da!




14 Ocak
Salon IKSV: Korhan Futacı ve Kara Orkestra
Peyote: B Yüzü Sunar: Chopstick Suicide // That Fucking Tank

18- 19 Ocak
Babylon: Jane Birkin
İcra ettiği onca iş ve yakaladığı birçok başarıyı bir iki satıra sığdırmanın pek mümkün olmadığı ünlü  sanatçı Jane Birkin'in, nihayetinde bizlerde etkileyici sahne performansına Babylon sahnesinden tanık olacağız.




20 Ocak
Salon IKSV: 123 (Lara Albüm Lansman Konseri)
Babylon: The Pains of Being Pure at Heart
Evet, shoegaze dolu bir geceye hazırız ve hakketiğimize inanıyoruz! Indie Nation by Nike kapsamında ilk kez Türkiye'de konser verecek The Pains of Being Pure at Heart, bir anlamda naif tutumları ve coşkulu melodileriyle 20 Ocak gecesi Babylon'da sahne alıyor olacak. After party, Mabbas'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek.




21 Ocak
Babylon: Dubstep Series (Kimler yok ki bu gecede: DMZ'den Mala, Coki, Loefah ve Pokes Babylon sahnesini yerle yeksan etmeye hazırlanıyor.)
Ghetto: Tom Vek 
İki parti Bir Konser temalı gecenin after party'sinden tabi ki Club Bangkok sorumlu. Tom Vek sahnesi öncesi Buber'in Ghetto'yu ısıtacağı gecede, Tom Vek geçtiğimiz sene yayınlanan ve pek çoğumuzun hayranlıkla dinlediği albümü Leisure Seizure şarkılarıyla dans pistini bizlere bırakacak.




Tamirane: Jaga Jazzist
Her ne kadar progressive jazz topluluğu olarak anılsalar da grubun her üyesinin icra ettiği birbirinden farklı projeler ve o işlerden gelen farklı tatlar, Jaga Jazzist'in kendine özgü tavrının ve büyüleyici melodilerinin oluşmasında önemli rol oynuyor. Garanti Caz Yeşili kapsamında İstanbul'a gelen grup, Tamirane'de ki sahne performansı ve unutulmaz şarkılarıyla üzerinde uzun süreler konuşulabilecek minvalde.



26 Ocak
Peyote: Kafabindünya (Obi Albüm Lansman Konseri)

27 Ocak
Salon IKSV: Athena
Refresh the Venue: Arch Enemy (Yeni albümleri Khaos Legions turnesi kapsamında ikinci kez İstanbul'da sahne alacaklar.)
Bronx: Long Distance Calling
Easternbull Entertainment organizasyonuyla gerçekleştirilen konser, post-rock janr'ının önemli isimlerinden Long Distance Calling'i İstanbul'a davet ediyor. Aslında icra ettikleri her müziğin kendi alanında çeşitlilik gösterdiğini savunan grup, bu hareketliliğe canlı vesile olmamızı sağlayacak. Konserin ön grubu ise Mauna Kea.




28 Ocak
Salon IKSV: Robots in Disguise
Elektro-punk'ın en renkli ismi Robots in Disguise, şaşırtıcı sahne performanslarından bir yenisini de Salon'da icra edecek.






Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa