11 Şubat 2014 Salı

Albüm: Bombay Bicycle Club - So Long, See You Tomorrow

Bir çalıkuşu hikayesi...

Hepimizin bir hikayesi var Bombay Bicycle Club ile. İstanbul'a geldiği günden tutun da albümlerinin hayatlarımıza dokunduğu o anlara kadar. Şimdilerde grup yeni albüm See Long, See You Tomorrow ile yeniden sahnede. Durumu duygusal hale getirmeden ve vikipedik bir özgeçmiş ile doldurmadan albüm hakkındaki düşüncelerimizi buraya bırakıyoruz. Ancak çeşitli pozitif sıfatlar kullanmaktan ve defalarca ''Helal Be!'' demekten kendimi alamıyorsak bu duruma çok da şaşırmayın.


3 Şubat'ta yayınlanan ve prodüktörlüğünü Jack Steadman'ın üstlendiği albüm So Long, See You Tomorrow'a genel bir bakışla başlayalım:  Bildiğimiz Bombay Bicycle Club tavrına yeni tatların eklendiğini ve bunun albüme başarılı bir şekilde yedirildiğini söyleyebiliriz. Yeni albüme yaklaşımlardan biri olarak da 2011'de yayınladıkları  A Different Kind Of Fix albümlerinin bir çeşit elektronik açılımı diyebiliriz. Alışık olmadığımız ritmlerin can bulduğu albümde Hint akımından elektroniğe kadar geniş bir yelpaze ve bu yelpazenin tadını çok iyi bildiğimiz Bombay Bicycle Club müziği, So Long See You Tomorrow'u oluşturuyor. Çocuklar duygusal olunca albüm şarkı sözleriyle de güzel güzel tınlıyor kulaklarda.

Birbirinden farklı karakterlere sahip şarkılara Overdone ile başlıyor So Long, See You Tomorrow. Harikalar diyarına giriş hissiyatı veren Overdone, albüme kapılarını açıyor. Aslında iyi bir BBC dinleyicisi iseniz Overdone ile başınıza gelecekleri az çok tahmin edebilirsiniz. Devamında It's Alright Now ile aşina olduğumuz ritmler baş gösteriyor. Bu iki şarkı için yeterli seviyede ''Helal Be!'' diyebilirsiniz. İşin rengi Carry Me ile biraz daha değişiyor ve dans pistini size bırakıyor. Elektronik alt yapı ve en düz anlamıyla oynak ritmlerin oluşturduğu Carry Me'yi Home By Now takip ediyor. Minimal gitar tonlarının Jack Steadman vokaliyle hayat bulduğu Home By Now, adeta bir ''güzel havalı pazar günü şarkısı''. Whenever, Wherever ile temponun iyice düştüğü o anlarda Jack Steadman vokali dört bir yanı sarıyor, özlenen BBC'yi iliklere kadar hatırlatmakta gecikmiyor. Sıra Luna'ya geldiğinde akla öncesi videosu şöyle bir gelmiyor değil. Rae Marris ve Jack Steadman neden daha önce birlikte söylemediler diye uzun uzun düşüneceğiniz Luna, çeşitli başarı sıfatlarını fazlasıyla hak ederken, bir Always Like This hissiyatı da vermiyor değil, onu da belirtelim.


Luna, sırasını Eyes Off You'ya verirken duygusal anları da beraberinde getiriyor. Kate Bush vokaliyle daha da güzelleşen, güzelleştikçe devleşen Eyes Off You, albümün en sade, en berrak şarkılarından. Sonrasında ters köşeye yatıran BBC, Feel ile adeta ''Arif'in Manchester'a attığı golü arıyordum, nereye geldim?'' sorusuyla dinleyicilerini baş başa bırakıyor. Hint müziğinin BBC ile yoğrulmuş, ince elenip sık dokunmuş halini dinleyeceğiniz Feel ile eğlenmek bedava. Come To ise shoegaze kokuyor, M83 tarzından besleniyor ama gösterip de vermiyor. O da BBC'nin hilesi diyelim. Son şarkı da albümle aynı ismi taşıyor. So Long, See You Tomorrow ile ne kadar hisli çocuklar olduğunu gözler önüne seren Bombay Bicycle Club, sözleri kadar kapanışı da duygu coşkulu yapıyor.

54 dakika bittiğinde albüm tamamlanmış oluyor ancak çeşitli janraları tek albümde toplayan So Long, See You Tomorrow tek seferde hazmedilebilen bir albüm olmanın ötesinde. Tekrar, tekrar ve tekrar dinleyebileceğiniz, dinledikçe yeni şeyler keşfedebileceğiniz ve gözünüzde daha da devleşecek albüm, bir süre daha BBC dinletecek, konuşturacak diyebiliriz.

Loop köşesi:
Luna
Eyes Off You
Overdone
Carry Me



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa