6 Temmuz 2014 Pazar

Oradaydık: Son Feci Bisiklet

Ankara'dan gelen dost uzaylı

Ramazan ayında iftar sonrası konserlere katılmak en büyük hobilerimizden. Bu sene sezonu Son Feci Bisiklet ile açtık.

Ankara'dan kopup gelen alternatif müziğin yeni ismi, geçtiğimiz çarşamba günü Hayal Kahvesi Beyoğlu'nda sahne aldı. "Bikinisinde Astronomi", "Rahatsız Vals" gibi oldukça başarılı şarkılarıyla tanıdığımız, en son da mayıs ayında yapılan Sofar Sounds İstanbul etkinliğinden yayınladıkları "Modern Zamanlar" parçasıyla çıkışlarına hız kazandıran Son Feci Bisiklet'i dinlemek için biz de oradaydık.


Etkinlik 22:45 sularında başladı. Mekanın kalabalık olmamasından istifade ederek en ön saflarda yerimizi aldık. Son Feci Bisiklet, şarkılarını Soundcloud, Youtube ve Facebook üzerinden paylaşıyor, henüz yayınlanmış bir albümleri yok. Konser boyunca bu sosyal mecralardan yayınladıkları şarkılara ek olarak 2 cover çalıp söylediler. Konser sonunda sahneden yürüttüğümüz şarkı listesini şöyle ekleyelim :


Buradaki kısaltmaların bazıları açıklama gerektiriyor ;
  • uzaylı - Uzaydan Geldiğine Göre Yorgun Olmalısın
  • Crying - Aerosmith Cover 
  • Eyv. - Eyvallah / Duman Cover 
  • Bu karı - Bu kız 

"Bu Kız" Son Feci Bisiklet'in henüz yayınlanmamış yeni şarkısı. Sosyal medya üzerinden daha önce şarkının duyurusu yapılmıştı, konsere katılarak bu parçayı ilk dinleyenler ve beğenenler arasında olma şansını yakaladık.

Konserin etkileyici anlarından biri de "Eyvallah" Cover'ı. Duman'ın Gezi Parkı Olayları zamanında yayınladığı bu şarkı grubun solisti Arda'nın söylediğine göre coverladıkları nadir Türkçe şarkılardan.

" Biz Türkçe şarkıları pek coverlamıyoruz. Bize uyanını pek bulamadık. Ama abilerimiz bunu çok iyi yapmış. Biz de çalmaktan keyif alıyoruz. "


Orjinal ve farklı  sözlere sahip tüm şarkılara eşlik edemesek de, bildiklerimizi hep beraber söyleyerek, bilmediklerimizi de keyifle dinleyerek güzel saatler geçirdik. Sahneden "Rahatsız Vals" parçasını çalarak ayrılan Son Feci Bisiklet grubu, ısrarcı ve istekli olan dinleyicilerini kırmayarak tekrar sahneye çıktı.

Önce grubun solisti Arda'nın klasik gitarından "Bikinisinde Astronomi" yi tekrar dinledik. Ardından bizi üzenlere " Kaybolsan daha iyi "  diyebilmek için "Kaybol" çalmak istediler. Dinleyici oylamasından çıkan sonuç "Modern Zamanlar" olunca, diğer grup üyelerini yormadan, yine Arda'nın klasik gitarından tınlayan bu güzel şarkıyla geceyi bitirdik.



Son Feci Bisiklet, canlı performanslarıyla da keyif veren bir grup. Severek takip ettiğimiz bu alternatif müzik grubunun yeni şarkı, konser ve albüm haberlerini heyecanla bekliyoruz.  

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa