25 Ağustos 2013 Pazar

NFAQ: Rock'n Coke 2013

O kadar da merak etmediğiniz sorular ve cevapları burada...

Rock'n Coke vakti artık yaklaşıyor. Festival öncesi klasik soruların cevaplarını kısa bir Google aramasıyla bulmak mümkün. Avaz Avaz olarak, biz o kadar da sık sorulmayan kritik soruların peşine düştük.

Ana sahnede dinlemediğimiz ya da sevmediğimiz bir isim var, çadırımıza dönüp bir sonraki isme kadar uyuyalım mı?

- Tabii ki hayır. İki senede bir gerçekleşen ve toplamda 3 gün süren bir festivalden bahsediyoruz. 4 tane daha sahne var. Keşif Sahnesi'ne koş, olmadı Şehir Sahnesi'nde takıl... Hem belki o çok yaygın "Türkiye'de güzel müzik yapan grup yok" efsanesini de paramparça etmiş olursun kafanda, kim bilir.

Aynı anda 5 sahneyi birden izlemek mümkün mü?

- Eğer Zaman Döndürücü'nüz yoksa o iş zor.

Kamp hamallık mı?

- Evet ve hayır. Açık konuşalım, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte içerisi cehenneme dönecek. Ve evet tuvalet ve duş büyük sıkıntı. Yine de gencim, kire, pasa, sıcağa dayanırım diyorsan hiç durma. Koca bir festival günü sonrası yürüyerek yatağına ulaşmak kadar iyi hissettiren çok az şey var. Üç gün boyunca gerçek dünyadan soyutlanmak da cabası.

Rock'n Coke'ta Türk gruplara hak ettikleri değerler veriliyor mu?

- Editors'ten sonra çıkacak Duman ve Primal Scream'den sonra çıkacak Teoman'dan bahsediyorsak bizce evet. Ayrıca Şehir Sahnesi'nde performans sergileyecek olan Sapan, On Your Horizon, Meriva, kafabindünya gibi gruplar hak ettikleri değeri organizasyondan değil, senden bekliyorlar.

Biletler pahalı mı?

- Kampüs temsilcileri aracılığıyla satılan kamp ve kombine biletlerde çift basamaklı sayılardan söz ediliyor. Bilet fiyatı bir bahane değil.

Arctic Monkeys, Rock'n Coke'un assolisti olabilecek kapasitede mi?

- Rock'n Coke'un Facebook sayfasında karşılaştığımız bu soruya cevap vermemeyi tercih ederdik ama yine de cevap verelim, evet.

Rock'n Coke'a giderken ne giyelim?

- Arctic Monkeys'den Primal Scream'e, The Prodigy'den Within Temptation'a, La Roux'tan Hurts'e uzanan ne olursan ol yine gel listesiyle kıyafet için çok çeşitli kombinasyonlar denenebilir. Yine de Rock'n Coke akşamları bir başka serin oluyor hele aylardan eylül ise.

Festivalde yapmamamız gereken en kritik hata?

- Öğlen 2'de içmeye başlayıp akşam olmadan kepenkleri indirmek. Festival birayla güzel, o ayrı ama yaz sıcağında çarpılmamak lazım. Bir de ilerleyen saatlerdeki performansları kaçırırsanız üzülen yine siz olursunuz.

Jamiroquai sahnedeyken Jamiryo diye bağırsak olur mu?

- Ülke puanı. :(

Festival alanında önceki senelerin kritiğini yapmak, geçmiş tecrübeleri konuşturmak caiz mi?

- İki sene öncesini hatırlayan kaldı mı? Daha da önemlisi iki sene öncesini umursayan kaldı mı? Geçmişe tutunmamak lazım. Ülkenin en ana akım festivaline katılmış olmak da çok ilginç değil zaten.

Rock'n Coke'a çıktığı için iteleyip öteleyebileceğimiz bir grup var mı?

- Yıllardır kimse kapitalizm demiyor, malum. Ama illa da öteleyeceğim diyorsan, alternatiflik - popülerlik kovalamama - Rock'n Coke'un ana akımlığı üzerinden Büyük Ev Ablukada'yı çekiştirebilirsin.

Bu sene Rock'n Coke'a Linkin Park geliyor mu?

- Hayır.

Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Unknown on 25/8/13 9:25 ÖS dedi ki...

Ahaha süper olmuş. :D

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa