27 Ağustos 2012 Pazartesi

Oradaydık: Feist

Bu ninniler biraz sert...

Söylediği şarkılarla uykularımıza yaptığı katkıları göz ardı edemeyeceğimiz Feist, 25 Ağustos gecesi İKSV'nin konuğu olarak küçültülmüş alanıyla KüçükÇiftlik Park'taydı. Geçen sene çıkardığı albüm Metals ağırlıklı bir konser olduğu için 1234 gibi bazı sevdiğimiz şarkılarını atlamak zorunda kalan Leslie Feist, sevimliliği ve muhabbetiyle bu kırgınlığımıza çok da söz bırakmadı.

Konser alanına girdiğimiz zaman sahne önünde çimlerde oturmuş sayıca az bir topluluğu görünce; "Konser boyunca çimlerde mi oturacağız?", "Ne güzel olurdu çimlerde oturup bu konseri dinlemek." gibi düşünceler geçti kafamızdan. Bu düşüncelerin bitiş noktası ise konser saatine az bir süre kala kalabalığın artması ve gelen bir uyarıyla topluluğun ayaklanması oldu.

Leslie Feist ilk sahneye çıktığı zaman ise gitarın ona ne kadar da yakıştığı gördük hep beraber. Feist'e eşlik eden Mountain Man grubu ise gerek danslarıyla gerek geri vokalleriyle geceye neşe kattı.



Zaman zaman Türkçe cümleler kurarak sahneye karşı biraz soğuk olan seyirciyle iletişimi canlı tutmaya çalışan Kanadalı sanatçı Leslie Feist, oynattığı "Şimdi Avrupa yakasında oturanlar, şimdi Anadolu yakasında oturan, şimdi İstanbul'da oturmayanlar ve son olarak Kanada'dan gelenler bağırsın" oyunuyla bu bağı sağlam tutmayı başardı.

" Nasıl gidiyor?" cümlesi ve ardından gelen alkış ve A Commotion;



Konser sonlarına doğru oluşturduğu duygusal ortamda, küçük oyunu sırasında seyircilerin arasından keşfettiği Kanadalı çifti dans etmeleri için sahneye çağırınca Kanadalı çiftin peşine çıkan çiftlerin ardı arkası kesilmedi.

Konser genelinde ise göze batan ya da başka bir değişle kulağa batan tek şey ara sıra bozulan ses sistemi oldu. Konser sırasında gitarından çıkardığı sert ritimlerle aslında bir rock grubu solisti olarak da gönüllerimize girebileceğini gösteren Leslie Feist, zaman zaman ses sistemi azizliğine uğradı. Yine de konserden çıkışında "Ne kadar da tatlı bir konserdi bakışlı" insanlar, Maçka'dan evlerinin yolunu tuttular.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa