24 Ağustos 2012 Cuma

Rüyalarda Buluşalım: Muse, Dubstep ve Hayal Kırıklıkları

Hani dubstep?

Muse dubstep yapacak dediler. E yapmadı?

Gerçek bir Muse hayranı olduğum söylenemez. Ne var ki bundan yaklaşık 2 ay önce The 2nd Law'un haberini verdiklerinde heyecanlanmıştım. Sonuç olarak Muse yeni bir albüm yayınlıyorsa heyecanlanırsınız. Üstelik bu kez işin içine dubstep de katacaklarını söylediler. Derken ilk single Survival yayınlandı, resmi olimpiyat şarkısı olarak seçildiği açıklandı, hepimiz daha çok heyecanlandık:

Dubstep yok, olimpiyatlar var ve bu beklemek için yeterince iyi bir sebep.

Devam eden süreçte -yaklaşık 10 gün önce- albüm trailer'ında kulağımıza çalınan Unsustainable ile tanışıp kaynaşma imkanımız oldu. Grup elemanları bu albümde ilham perilerinin Skrillex olduğunu söylemişlerdi. İkna olmadık. Daha önce toplamda 3 kez Muse, 1 tam parçadan biraz daha az Skrillex dinlemiş olan pek çok kişinin kolaylıkla söyleyebileceği gibi Unsustainable Skrillex'ten etkilenmiş bir Muse parçası değil, ortasına dubstep efektleri eklenmiş bir Muse parçasıydı.

Dubstep

  Dubstep değil

Bütün bunların üstüne, geçtiğimiz gün albümün ilk resmi single'ı Madness yayınlandı. Bu kez Skrillex tarafından gelen ilhamı, loop'a aldıkları "wobble bass" efektiyle sınırlı tutmuşlar ve doğrusunu söylemek gerekirse inanılmaz çalışmış. Sakin, basit, öngörülebilir ve bütün bunlara rağmen -ya da aslında bütün bunlar sayesinde- sevmemek imkansız. Parça ilk 2.5 dakika boyunca beklentilerinizi arttırıyor, ardından temiz bir gitar solosu ve coşkulu vokallerle söz konusu beklentileri karşılıyor. Oldukça net ama hayır, bu da dubstep değil.


Dubstep değil ama kimin dubstep'e ihtiyacı var ki zaten?

Şimdi, albümün yayınlanmasına artık sadece günler kala, bu albüme dair biriktirdiklerime bakıyorum ve görüyorum ki günün sonunda, Muse'un büyük heyecan yaratan dubstep girişimi henüz gerçekleştirilebilmiş değil. Muse, ne kadar yakınlarında dolanmış gibi görünse de, şu ana dek birkaç yeni efektten fazlasını yapmadı ve muhtemelen yapmayacak da.

"Biz Muse'u dubstepsiz sevdik" diyenlerdenseniz ne ala. Yok eğer yeni albümden dubstep açılımı bekliyorsanız, beklentilerinizi düşük tutmak yararınıza olacak gibi görünüyor.
.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa