22 Ağustos 2014 Cuma

Soundcloud Para Kazanmaya Karar Verdi!

1 yeni proje


Yeni isimleri keşfe dalıp saatlerce çıkmak bilmediğimiz bizden biri Soundcloud, müzisyenleri kategorilere ayırarak para kazanmanın peşine düştü. On Soundcloud ismiyle yeni bir program açan şirket, bunun bir sonucu olarak anlaşma yaptığı müzisyenlerle ve/veya kayıt şirketleriyle telif ücreti ödeme uygulamasına gidecek.

Partner, Pro ve Premium başlıklı 3 kategori oluşturan Soundcloud, böylelikle alışılmışın ötesine de gidemiyor. Partner ile ücretsiz hizmet sağlayacak olan şirket, Pro ile ücretli üyelik sistemine geçecek ve böylece kayıt yükleyen kullanıcılara ekstra zaman ve detaylı açıklama ekleyebilme lüksü verecek. Daha fazla görünürlük de  Pro'nun bir diğer bonusu. Ayrıca eski sisteme oranla yüzde 50 daha fazla içerik yükleme izni veriyor olacak Partner ve Pro.

Premium'da ise işler biraz daha farklı. Müzisyenlerin, yükledikleri şarkılar üzerinden yayınlanan reklamlar ile para kazanması sistemine dayanıyor:  Yani bir şarkı yüklüyorsunuz, şarkı üzerinden reklam alabiliyorsunuz ve şarkınız dinlendikçe bu reklamlar yoluyla para kazanıyorsunuz. Şu an sadece Amerika'da geçerli olan Premium, ilk etapta davetiye sistemi ile müzisyenleri bünyesine alıyor olacak.

Soundcloud'un sisteme ayak uydurma çabası kalp kırıcı. Müzisyenlerin emeğinin karşılığını alması konusu ise hep destek tam destek! Ancak Soundcloud'un ''bağımsız'' ve ''paylaşımcı'' tavrıydı onu diğerlerinden farklı bir pozisyona taşıyan. Şimdi bu yeni partner program OnSoundcloud ile kullanıcı daha fazla reklam duyacak (hangi playerları hatırlatıyor bir düşünelim) ve buradan hem Soundcloud hem de müzisyen para kazanmaya başlayacak (burası zaten desteklenen kısım). Ve fakat Premium'a geçmediğiniz sürece görünürlüğün azalıyor olacak ve kapsamlı seçeneklerden yararlanamıyor olacaksınız; bu noktada yine parası olan tanıdık isimlerin paylaşımları dinleyicilerin anasayfasına, etiket bulutlarına vs. daha çok düşüyor olacak. Dinleyiciler için bağımsız isim araştırmak, yakalamak daha da zorlaşacak bu durumda çünkü üyelik (sınıf) atlamayan kayıt sahibi hesapların görünürlükleri azalacak. Yani yapılan açıklamaya göre şimdilik sistem yine ünlülere, ünlü yapımcı şirketlere para kazandırıyor ve bağımsızları unutuyor olacak gibi görünüyor... Bugüne kadar en güçlü ''yeni isim keşfetme'' platformlarından biri olan Soundcloud gerçekten ''Risk budur!'' mu diyecek yoksa On Soundcloud'un bilmediğimiz, bilemediğimiz yönleri olacak mı; beklemedeyiz, merak ediyoruz.



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa