13 Nisan 2013 Cumartesi

Oradaydık: Balmorhea

Odalardaki ışıksızlara...


Geçtiğimiz ay yine Salon İKSV'de sahne alan Japon rock grubu Mono'ya son Avrupa turnelerinde eşlik eden Balmorhea geçen perşembe Salon'daydı. Ekim 2012'de yayımladıkları son albümleri Stranger için turnede olan grubun Türkiye'deki ilk konserinden izlenimlerse oldukça güzel.

Performans öncesinde Radyo Eksen DJ set, Morrissey, Madrugada, Archive, Black Box Recorder ve Broken Social Scene'den parçalarla ufak bir hazırlık yaptı. Yoğunluk ve yaş ortalaması beklenenden bir hayli yüksekti. 60-70 yaşlarında birkaç çiftin salonun üst katında oturup konseri beklemeleri de gözden kaçmayacak sevimli bir detaydı.

Ve Balmorhea sahnede!

Konser boyunca enstrümanların grup elemanları arasında el değiştirmesi etkileyiciydi. Buna rağmen devam eden uyumları ve salon üzerinde kurdukları hakimiyet büyük saygıyı hak etti.

Herkesin bir hayli keyif aldığı performans boyunca, şarkı geçişlerinde grup üyeleri de beğenilerini dile getirdi:
Travis: "Türkiye'ye, İstanbul'a ilk defa geldik. Şehriniz de sizler de mükemmelsiniz."
Michael: "Uzun zamandır böyle bir kalabalık görmedik, Türkiye'ye kesinlikle tekrar gelmeliyiz."

Rob bir ara "Dün gece rakıyla tanıştık, kendisi baya iyiymiş ya..." diyerek hüzünlü halimizi unutturup bir anda Salon'u kahkahaya boğdu. Encore geçişinde de telefonunu eline alıp Salon'un her köşesini fotoğraflayan Aisha'nın memnuniyeti halinden belliydi.

Setlist
Days
Masollan
Settler
Fake Fealty
Pyrakantha
Artifact
Shore
Jubi
Dived
Encore
Baleen
Morning
Clamor
Truth


Balmorhea bu geceye de şarkılarıyla hüznü, özlemi kattıktan sonra hepsini karıştırdı ve "ben ne haldeyim?" dedirtti.  Tek "keşke" Rememberance'ı büyük isteğe rağmen çalmamalarıydı sanırım. Bunun dışında her şey muazzamdı. Konser sonrası tişört ve imzalı cd satışı da oldu.

Gecenin son güzel olayı da Aisha'yla minik bir sohbet fırsatı yakalamamızdı. Böylelikle, Balmorhea'nın da plak şirketi olan Western Vinyl iş birliği ile önümüzdeki yaz aylarında solo albümünü yayımlayacağının haberini bizzat kendinden alarak geceyi sonlandırmış olduk.






*Görsel: İKSV - Ali Güler 
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa