5 Nisan 2013 Cuma

Oradaydık: Daughter

Son zamanların en güzel sürprizi

İngiltere'nin yakın zamanlı indie çocuklarından Daughter,  geçtiğimiz salı tazecik albümleri If You Leave ile birlikte Salon İKSV'deydi. Konserin üstünden günler geçse de tadı hala damağımızda. Geceden kalanlarsa tam olarak şöyle:

  • Gece uzun zamandır gördüğümüz en gösterişsiz ve heyecansız sahne girişiyle başladı, seyircinin heyecanıyla yükseldi, grubun inkar edilemez sevimliliğiyle zirveyi buldu. Diyalogları, şarkılara eşlik edildiğini gördüklerinde verdikleri tepkiler (Elena resmen şarkılardan birine başlayamadı. “Çok özür dilerim ama inanamıyorum şu an, bu harika” şeklindeki açıklamalarla baştan aldık), sürekli gülen yüzleri, naif tepkileriyle samimiyetlerine sonuna kadar inandırdılar. Konser yarım saat daha uzun sürseydi grubu nüfusumuza almak için gerekli işlemlere başlamış olacaktık.
  • Salon fazlasıyla kalabalıktı ama izleyici grubunun çoğunukla yabancılardan oluştuğunu söylemek yanlış olmaz. Ortamın baskın dili İngilizce'ydi.
  • Daughter'ın müziğini en genel anlamda güçlü duyulan bir temel üzerinde kırılgan bir vokalle tanımlamak mümkün. Enerjisini bu kontrasttan alan grubun canlıda iki uca da daha çok yaklaştığını, dolayısıyla daha belirgin bir kontrast ve daha büyük bir enerji yarattıklarını söylemek mümkün.


  • Gruptaki enstrüman kullanımı şeklini daha önce fark etmemiştik. Grupta neredeyse herkes her şeyi çalıyor, daimi bir enstrüman değiştirme durumu söz konusu. Özellikle bas gitar konser süresince grup içinde dönüp durdu
  • Uzun zamandır konserlerdeki konuşma durumundan şikayet etmiyorduk ama bu kez cidden tahammül edilebilir sınırın çok üstüne çıktı. Özellikle konserin sonlarına doğru arka taraftaki konuşmalar o kadar yükseldi ki sadece dinleyiciler değil grup bile odağını kaybetti. Sahneyi terk etseler şaşırmayacaktık ama dünyanın en pozitif insanları oldukları için suratlarında anlamama haliyle karışık bir huzursuzluk ifadesinden fazlasını yansıtmadılar.
  • Geceyi mutluluklarını ve şaşkınlıklarını ifade ederek bitirdiler. “Bir daha kabul ederseniz gelmekten çok mutluluk duyarız” diye de eklediler. İşin açığı, bir daha gelirlerse kendilerine katılma hususunda herhangi bir tereddüt yaşamayacağız.


*Görsel: İKSV - Ali Güler
.

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa