24 Mart 2014 Pazartesi

Oradaydık: Yuck

Sonunda!

Eylül 2013'de yayınladıkları ikinci albümleri Glow & Behold kapsamında Avrupa'yı turlayan Yuck, yolculuğunun son ayağında İstanbul'daydı. Rotasını Salon İKSV olarak belirleyen grup 22 Mart gecesi kanlı canlı oradaydı. Gitar tınılarıyla 90'lara selam çakan Yuck'ı kaçırdık mı? Tabi ki hayır.

Yuck'ın 2011'den beri Türkiye'de verdiği  ilk konser olmasına rağmen Salon dolmuştu ve kalabalığın enerjisi takdire şayandı. İlk şarkılarda grubun enerjisi dinleyiciler ile bütün halindeydi ve böylece konser tam anlamıyla başlamış oldu. Grubun eski frontmani Daniel Lumberg'in gruptan ayrılmasıyla frontmanliği şahaneli şekilde devralan Max Bloom konser esnasında dinleyicilerle tatlı bir iletişim halindeydi ve tam bir İngiliz beyefendiliğiyle her şarkıdan sonra ''Tesekkurler''ini  iletti. Setlistin ortalarına geldiğimizde Middle Sea, The Wall ve Another One üçlüsüyle karşımızda tam bir 90'lar gitar grubu olduğunu anladık ve biz de bu gidişata ayak uydurduk. Max ''Bu son şarkımız!'' dediğinde açıkçası kimsenin onları bırakmaya niyeti yoktu.


Dinleyicileri kırmayıp geri dönen grup, ne çalacakları konusunda kararsızken bir fangirl ablamız (selam olsun) Suicide Policeman isteğinde bulundu. Bulunmakla kalmayıp şarkıyı sahnede seslendirdi. Böylelikle Yuck tarihinde bir ilk olan Yuck Karaoke, Salon İKSV'de gerçekleşmiş oldu. Sonrasında da bizi kırmayıp favorimiz olan Georgia'yı seslendirdiler ve bir kez daha en sevilen Yuck şarkılarının canlı tınılarının ne kadar sihirli olduğunu gösterdiler.

Konser sonrasında her zamanki post-konser seremonimizi gerçekleştirdik: Biletler imzalandı, bol bol 'selfie' çekinildi ve muhabbetler edinildi. Hatta bizi kırmayıp Avaz Avaz için poz verdiler ve sizlere selamlarını ilettiler.

Bir daha gelirler mi? Umuyoruz! Şayet gelirlerse hararetle gidiniz.



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa