7 Mart 2010 Pazar

Ham: Oscar


Her yıl bu zamanlar dünyanın dört bir yanından pek çok insan film izleme işine biraz daha hız verir.
Ellerinde listeleriyle aday filmleri kovalayan kitlelerin evlerinin sınırları içinde haftalar öncesinde başlayan Akademi Ödülleri'nin resmi başlangıcıysa Los Angeles’in biricik Kodak Tiyatrosu’nun önünde uzanan kırmızı halıda ünlü simaların salınmaya başlamasıdır.

Aday olmanın bile büyük bir prestij sayılmasından kelli “Canımız sağ olsun, önemli olan katılmaktı” cümlesinin inandırıcı olabildiği belki de tek ödül töreni olan bu büyük organizasyon bu sene 82. kez gerçekleşecek. Yurdun dört bir yanında “Saat farkına en çok nefret yağdırılan pazar akşamını, pazartesi sendromunun en ağır yaşandığı güne bağlayan gece” olarak da bilinen bu gecede, her yıl olduğu gibi yine pek çok insan ünlülerin kıyafetlerini çekiştirmekten oldukça yüce sanatsal kaygılara (!) kadar uzanan geniş bir skaladan seçilmiş nedenleriyle ekranları başında yerini alacak.

Geceyi Steve Martin ve Alec Baldwin’in sunacağını belirtirken, Oscar isimli altın adamlar her havaya kalktığında “Ben olsam satar, parasını da yerdim” demeye meyledenlere heykelciklerin maddi değerinin 1 dolardan daha fazla olmadığını hatırlatmak gerekir.

Bütün bunların yanı sıra uykusundan feragat etmek istemeyen ama “Bütün hafta Oscar muhabbetinden uzak kalamam” diyenler için ödül töreni haberi yine burada yerini alacak.

İyi seyirler.
Share This
Subscribe Here

1 yorum:

İpek Burcu Şaşmaz on 7/3/10 9:56 ÖS dedi ki...

Bu sene Oscarların kimlere gideceği konusunda herkes ağız birliği etti sanki. Umarım bir sürü sürpriz olur da uyanık kaldığımıza değer..

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa