8 Mart 2010 Pazartesi

Sonrası: 82. Akademi Ödülleri


Muhabbet ortamında tekleyip sinemasever kimliğini sekteye uğratmamak isteyenlere
Avaz Avaz'ın bir hizmeti olarak, dün gece gerkçekleşen 82. Akademi Ödülleri'nin sonuçları söz verdiğimiz üzere burada.

Uzun ve heyecanlı bir bekleyişin ardından, sonunda dün gece dağıtılan altın adamlardan en çok nasiplenen film Hurt Locker oldu. En İyi Film kategorisinin de dahil olduğu 6 dalda ödül alan film, En İyi Yönetmen ödülüyle Kathryn Bigelow'u bu ödülü kazanan ilk kadın yönetmen olarak tarihe geçirdi.

Akademi Avatar konusunda da hayli adaletli davrandı ve beklenenin aksine filmi ödüle boğmak yerine Görüntü Yönetmeni, Sanat Yönetmeni ve Görsel Efekt kategorilerinde ödüllendirdi.

En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Crazy Heart'daki rolüyle Jeff Bridges ödüle layık görülürken, En İyi Kadın Oyuncu kategorisindeki Oscar'ı Sandra Bullock kaptı.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi yardımcı Kadın Oyuncu ödüllerini Inglorious Basterds'daki acımasız Colonel Hans Landa rolüyle Christoph Waltz ve Precious'ın illet annesi rolüyle Mo'nique kazandı.

Son olarak, En İyi Animasyon ödülü beklendiği gibi Pete Docter'ın fazlasıyla sevimli filmi Up'a verildi.

Ben Stiller'da kendini fazla fazla belli eden Avatar etkisinin ve Neil Patrick Harris'in açılış şovunun hafızalarda uzun süre yerini koruyacağını da belirtmek gerekir.

"Ben bu listeleri her yerden bulurum, bana sahici Oscar deneyimi yaşat" diyorsanız, elimden boynumu büküp, ünlülerin törene giriş fotoğraflarının olduğu şu linki vermekten başka bir şey gelmez. Bundan sonrası size kalıyor, isterseniz linke dalıp kim ne giymiş muhabbetlerine ortak olmayı garantileyin, isterseniz "Ben olayın sinema yönüyle ilgileniyorum" insanı olun. Youtube kolay ulaşılır bir başka alternatif olarak her zamanki yerini korumaya devam ediyor tabii.
Share This
Subscribe Here

4 yorum:

Büşra Mutlu on 8/3/10 12:43 ÖS dedi ki...

kendi yazısına yorum yapan insan oldum ama yazarken kendimi zor tuttum şunu dememek için, içimi dökmem lazım. o en iyi kadın oyuncuyu sandra bullock'a veren akademiye puh! meryl streep'e vermedin, precious'daki asıl kıza ver arkadaşım. sandra bullock ne yahu? the blind side'ı izlemedim ama meryl streep'den daha iyi değildir eminim sandra bullock orda, ya da o zenci kızdan. hatta an education'daki kızdan da iyi değildir bence. of, gidip dünyanın en antipatik insanına verdiler ödülü gül gibi adayların içinden.

troublegumm on 8/3/10 4:04 ÖS dedi ki...

yerden göğe kadar haklısın.

Uğur Gezen on 8/3/10 4:24 ÖS dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Uğur Gezen on 8/3/10 4:24 ÖS dedi ki...

Şöyle bir düşünce var galiba o ödülün arkasında: "Streep nasıl olsa iki yılda bir aday, Sidibe ve Mulligan daha gençler yolları uzun, Mirren zaten sayıyı beşe tamamlamak için aday gösterildi. Bullock bir daha mümkün değil aday olamaz, kazansın bari." -Altı bin küsür üyeli akademiyi de ne güzel tek ağızdan konuşturdum.- Bu ödülden beş-on yıl sonra şık da bir bilgi yarışması sorusu çıkar: Aynı yıl içinde hem Oscar hem Razzie kazanan aktris kimdir?

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa