21 Mart 2010 Pazar

Oradaydık: Piano Magic


"Cuma gecesi sineması" ekolünden bir etkinlik için bu haftasonu Birleşik Krallık'tan Babylon'a Piano Magic geldi. 


Hıncahınç dolu bir Babylon klasiği, seçimlerden önce az oy alan partilerin mitinglerde kendileri için gelen kalabalığı otobüsler arasına sıkıştırıp kalabalık izlenimi yaratması çabasına benzer. Burada sorun izleyiciler açısından değil işlerini zorlaştırması açısından çoğunlukla sahneye çıkan grubundur. Piano Magic bu sorunu kavradığı anda insiyatifi ele alarak yine Babylon'a gelen vizyonu geniş diğer grupların yaptığı gibi seyircilere "Bir dakika sessizlik" önerisi ile sevenlerinden müteşekkil kitleyi ihya etmesini bildi. Bu harekette kaygı piyasa mıydı, müzik icraatı endişesi miydi? Sorunun cevabına şimdinin işsizi Erman Hoca "müzikal kaygılar" dedi. Babylon'un sahnesindeki bu eksiklik ona kimliğini veren bir eksiklik olduğu için bu konuda bir yorum yapmak manasız. En büyük problemleri bu olduğu müddetçe Babylon kaliteli bir mekan olarak kalacak.

Kemik çerçeveli gözlüklerin egemenliğinde geçeceğinden emin olduğumuz konser öncesi içerideki kalabalığın beklentilerin tersine 30'a merdiven dayamış hüzünlü bekarlar olduğunu görmek şaşırtıcı oldu. Kemik çerçeveli gözlükler var mıydı? Elbette. Kalabalığın Piano Magic üzerine söyleyecek çok şeylerinin olması onları heyecanlandırmış olsa gerek ki, şarkı aralarından bir kaç kelime dışında atılan çığlıklar ve alkış sesleri kendini var edebildi. Grup bu durumdan bir hayli memnun oldu ki genellikle konser girişlerine has kırık bir "merhaba" ya da "iyi akşamlar" biçiminde şekillenen samimiyet bu sefer konser sonlarında "teşekkürler" olarak kendini buldu.

Seyirci ile karşılıklı iyi niyete dayalı güzel bir ilişki kurmanın avantajı gruba güzel bir performans sunmasını sağladı. Öğrenci biletlerinin kapıda satılmadan önce tükendiği gecede yaş grubunun yüksekte kapanması hakkında YÖK bir soruşturma açar mı bilinmez. Babylon öğrenci dostu olduğunu belki bu sayıyı çok daha yüksekte kapatarak gösterebilirdi.

Neticede güzel bir Cuma gecesi geçirmek isteyenler tercihlerini bu yönde kullanmadılarsa söz konusu eğlenceyi "21 Mart Bahar Ekinoksu"nda bulduklarını umuyoruz.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa