29 Ekim 2009 Perşembe

Var Mısın Yok Musun


Richard Mattheson'un (I am Legend) 1970 yılında yazdığı ve ilk kez Playboy'da yayınlanan korku hikayesi "Button,Button", Donny Darko ile kalbimizi çalmış yönetmen Richard Kelly tarafında filme uyarlandı. Sıradışı korku filmi The Box, 30 Ekim'de Avustralya'da 6 Kasım'da ise Amerika'da vizyona giriyor.

1976 yılında mali açıdan bunalımda bir çifte dünyanın en karanlık tekliflerinden biri sunulur. Kendilerine siyah metal bir kutu verilir, ortasındaki düğme dışında hiçbir özelliği olmayan bu kutuyu açmaları durumunda çift 1.000.000 dolar kazanacaktır. Karşılığında ise dünya üzerinde tanımadıkları bir insan öldürülecektir...

Cameron Diaz ve James Marsden'in başrolleri paylaştığı the Box, "lanetli dilek" hikayeleri ile gerilim yaşamayı seven herkesin zevk alacağı bir hikayeye sahip. Kıyamet Hikayeleri gibi başarısız bir bilimkurgunun ardından tekrar bir psikolojik gerilimle sevenlerine merhaba diyen yönetmen Kelly ise, fragmanından da anlaşılacağı üzere tekrar kendi alanında harikalar yaratmaya hazırlanıyor. Film beklentilerin altında bile olsa (ki umarız olmaz) sadece Acun'un ömür çalan kutularına bambaşka ve daha anlamlı bir gözle bakmamıza sebep olacağı için seyredilmeye değer.



Button,Button hikayesinin efsane dizi Twilight Zone bölümlerinden birinde de işlenmiş olduğunu ekleyelim.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa