27 Ekim 2009 Salı

U2: Rock Öldü



Periyodik U2 parlamalarının sonuncusu karşınızda.

Son kayıtları No Line On The Horizon satışlarından memnun olmayan U2, Rock müziğin öldüğünü iddia etti.

Yeni albümlerinin başlangıca ve sona, dolayısıyla bir bütünlüğe sahip, kurgulanmış bir albüm olduğunu belirten Bono, bu durumun modern müzik dinleyicisine fazla geldiğini savunurken, grubun basçısı Adam Clayton geleneksel müzik dinleyicisinin ortalıktan kaybolduğunu ve artık kimsenin müziği yalnızca müzikten keyif alma amacıyla dinlemediğini savundu.

U2 gibi bir grubun karşılaşabileceği en büyük sorunlardan birinin, elde ettikleriyle yetinmek olduğunu düşünen davulcu Larry Murren Jr ise, bu zihniyetin tam tersine U2'nun hala müthiş işler kotarabileceği kanısında.

Kotardıklarına ve kotarabileceklerine saygımız sonsuz. Müzik tüketiminin şekil değiştirdiğine dair farkındalıklarını da paylaşıyoruz. Bu mevzu halihazırda kafa patlattığımız mevzulardan biri.

Yine de U2'nun uçsuz bucaksız kendine güvenini belki de yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Albümün yeterince iyi olmaması ya da U2'nun 'high profile' politikasının tüketicide beklediklerinin ters yönünde bir etki yaratmış olması ihtimaller arasında. Akışa ve bütünlüğe sahip ilk albümü yapmadıklarını algılamalarında da yarar var.

U2, müzik endüstrisinin tartışmasız en kudretli figürü. Bu dönemi atlatacaklarından şüphemiz yok.
Share This
Subscribe Here

1 yorum:

Bellamy. on 27/10/09 10:44 ÖS dedi ki...

çok net bir şekilde haklılar bence. daha önce bir çok ortamda dile getirmiştim bu mevzuyu.

muse gibi daha dün q dergisi tarafından best act in the world seçilen bir grup bile satış politikasını albüme 1-2 tane elektronik şarkı yerleştirip onları single seçerek çıkartmak olarak seçmişse çok net bir şekilde insanlar artık elektronik işlere daha kolay prim tanıyorlar.

60'lı yıllarla 00'lı yılları karşılaştırıyorlardı ekşide geçen gün, ve açık açık söyledim: 60lı yıllar rock müziğin doğduğu yıllardı, 00'lı yıllar öldürüldüğü.

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa