9 Ekim 2009 Cuma

Tarja Turunen İstanbul'daydı



Nightwish'in eski vokali, başarısı onu seven sevmeyen herkesçe kabul gören soprano vokali ile Tarja Turunen, " Final Storm Tour 2009 " kapsamında ilk kez Türkiye'deydi.

2005'te Nightwish'ten tatsız bir biçimde ayrıldıktan sonra sevenlerinin akıllarında belirsizliklere sebep olan Tarja 2007'de yayınladığı " My Winter Storm " albümü ve yepyeni ekibiyle sahnelere dönüş yaptı. Nightwish ile daha önce Türkiye'ye hiç gelmeyen Turunen'in solo kariyerinde Türkiye'ye yer vermesi takipçileri için merak uyandıran, heyecan verici bir durumdu ve biriktirilmiş bu heyecan Balans'ı dolduran kitlede açıkça hissediliyordu.

Dinleyicilerini biraz beklettikten sonra saat on bir sularında Finlandiyalı soprano Tarja Turunen sahnedeydi.

Salonu dolduran kitlenin coşkusu beni de şaşırtan seviyedeydi. Tarja da benim kadar etkilenmiş olsa gerek ki, konser boyunca defalarca " Daha önce gelmediğim için beni affedin ", " İlk defa burda olmak çok heyecan verici, iyiki geldim " diyerek belki de ondan beklediğimiz biraz daha mesafeli tavır yerine oldukça samimi, neşesi katlanarak artan bir Tarja çıkardı karşımıza. Küçük sayılabilecek bir sahnede deneyim ve heyecanın birleşimiyle oldukça hareketli bir performans sundu Tarja ekibiyle.

Setlistin genelini “My Winter Storm”dan parçalar oluştururken Nightwish'ten söylediği " Nemo " ve " She Is My Sin " adlı iki parçaya gelen reaksiyon hala Tarjalı bir Nightwish'i özleyenler olduğunu kanıtlar nitelikteydi. “My Winter Storm” albümünün öne çıkan “I Walk Alone” ve “Die Alive” single’ları da kayda değer bir uğultuyla karşılandı ve şarkıları Tarja ile birlikte söyleyen seyirci Nightwish'in ardından da Tarja'yı dinlemeye devam ettiğini gösteriyordu.

Konserin başından sonu Tarja'nın performansı yine kimseyi şaşırtmayan biçimde oldukça yüksekti. Üstün bir vokal performansı sergileyen Tarja, üç kez kostüm değiştirerek konserin görsel yönünü de zenginleştirmeyi başardı.

Keyboard, elektro gitar, bas gitar, bateri ve çellodan oluşan, en az Tarja kadar iyi, en az Tarja kadar neşeli orkestra da tüm şarkıları temiz bir sound ile sunmayı başardı. Özellikle sık sık tekrarlanan çello soloları oldukça keyifliydi.

Türkiye'ye ilk defa geldikleri için sanırım neyle karşılaşacaklarını çok çok iyi kestiremeyen Tarja ve ekibi beklentilerinin üzerinde bir kitleye hitap etmenin verdiği, her şarkıya gelen tepkiyle artan bir heyecan yaşadılar.

Teknik hiç bir sıkıntının yaşanmadığı geceden iki taraf da oldukça memnun ayrılmışa benziyordu. Performansı boyunca seyirciye iltifatlar yağdıran Tarja, " Buraya gelip beni desteklediğiniz ve sevginizi gösterdiğiniz için teşekkür ederim, seneye yeni albümümle mutlaka görüşeceğiz " diyerek konserin başından sonuna sergilediği samimi tavrı ile konseri bitirdi.

Seyirci için izlemeye ve dinlemeye oldukça değer bir konser olduğu gibi tavırlarından anlaşıldığı üzere Tarja ve ekibi için de sanırım İstanbul, gelmeye değdi.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa