29 Ekim 2009 Perşembe

Mezarlıkta...


Bilgisayar oyunlarını seven Avazcılar, Tale of Tales firmasını bilir misiniz? Belçika'nın aykırı oyun yapımcısı Tale of Tales geçen sene adını grotesk Kırmızı Başlıklı Kız uyarlması the Path ile duyurmuş ve pek çok masum oyuncuyu yarattığı eşsiz atmosfer ile hastalıklı zihinlere dönüştürmüştü. Tale of Tales'in kötü kalpli masalcıları bu sefer "deneysel" bir oyun ile karşımızda. The Graveyard isimli oyun 2009'un başında çıkmış olmasına rağmen fazlasıyla suskun bir şekilde internet ortamında varlığını sürdürüyor, bu yüzden hakkında konuşmak için çok geç kalınmış sayılmaz...

The Graveyard, yaşlı bir kadının mezarlık ziyaretini konu ediyor. Yaşlı kadın mezarlıkta yürüyor, soluklanıyor, kilisenin yanındaki bir bankta dinleniyor. Tam bu sırada bir müzik eşliğinde kadının hayatı tasvir ediliyor. Ardından kadın banktan kalkıyor ve mezarlığı terkediyor... Evet oyun bundan ibaret (Size deneysel olduğunu söylemiştik). Peki bu oyunu özgün kılan nokta kendini nerede gösteriyor? Şurada: Eğer oyunun orjinal versiyonunu satın alırsanız yaşlı kadın mezarlıkta ölebiliyor!

2009 yılında saygın oyun festivali IGF'de en yenilikçi oyun ödülüne aday gösterilen The Graveyard'ın tamçözümü(!) aşağıda bulunmakta.



Ölümü beş dolara satın almak isteyen herkese duyurulur...
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa