29 Nisan 2012 Pazar

Oradaydık: Mystery Jets


Sürprizlerle dolu konser!

İstanbul'da dün gece İngiliz kökenli Amerika rüzgarları esti.

Yeni albümleri Radlands'i Texas'da kaydeden grubun şarkılarındaki Texas atmosferi  yanı sıra grup elemanlarının kıyafetleri de albümün konseptini yansıtıyordu.

Pek tabi ki Radlands ile başlayan konser, Mystery Jets'in loop'lara doyamayan şarkıları ile devam etti. Half In Love With Elizabeth, Show Me The Light, Serotonin ve Two Doors Down bunlardan bazılarıydı. Hem bağıra çağıra dans ettirdi hem de bir önceki Mystery Jets konserini de izlemiş biri olarak şahsıma  "Hey gidi günler" dedirtti.

Bu arada konserde harika bir sürprize tanık olduk: Dün William Rees'in doğum günüydü. Sahneye pastasını getiren Sophie- Rose oldu. Hep birlikte üflenen mumlar ve ''Happy Birhtday to You!'' dilekleri sonrası gecenin keyfine diyecek yoktu. Devamında gelen Take Me Where The Roses Grow - ki yeni albümün en romantik şarkılarından biri- düeti defalarca dinlemeye değer güzellikteydi.


Seyirci ile olan diyaloğun samimiyetine diyecek yoktu zira kendileri hep samimi ve eğlenceli yönleriyle karşımızdaydı. Öyle ki after party için nereye gidilebileceğini dinleyiciye soran William Rees, konser sonrası soluğu muhtemelen Kiki'de aldı. Dün gece Babylon Lounge'da ise Club Bangkok vardı, dolayısıyla kaçırmak istemedik.

Konserdeki farklı durumlardan biri de grubun önce bizleri bis'e çıkmayacaklarını inandırmaları oldu. Sonrasında sahneye gelip bir sürü yeni albümden şarkılar çaldılar. Eskilerden Young Love'u çalmayı da ihmal etmediler.

Konser sonrası Mystery Jets şarkılarına gelen yorumlar şu minvaldeydi: Hangi şarkının yeni hangi şarkının Radlands'dan olduğu fazlasıyla aşikardı. Eğlendiğim ve dans edebildiğim çoğu pop tandanslı parçanın geçmiş albümlerden olduğunu söyledin. Yeni albümü, Texas'ın havası suyuyla harmanlayan grup, çok daha romantik bir edayla ve art rock'dan beslenen bir yapıyla icra etmiş. Sahne performanslarına ise diyecek yok, harikaydılar!



Radlands yarın itibariyle yayınlanıyor ve albüm öncesi şarkılarını canlı dinlemek ayrı keyifliydi. Mystery Jets'i yeni bir albümle yeniden Salon'da izleyebilecek olmamız ihtimallerin ötesinde gibi görünüyor. Umarım yeni albümü beklemeden yeniden İstanbul'a gelirler.



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa