4 Eylül 2012 Salı

Eylül Takvimi: Yeni Sezon

Önce takvimi inceleyelim.

Her yeni sezon birbirinin aynısı olsaydı yeni sıfatını hak etmezdi. Bu eylül ayı diğerlerinden yine çok farklı. Yeni sıfatını o kadar güzel üzerinde taşıyor ki daha önce İstanbul'da canlı dinleyemediğimiz birçok usta isme bu ayın takviminde yer veriyor. Yani bu ay üzerine konuşacaklarımız değişim içerisinde. Ayrıca moda, sinema ve sanat kategorilerinde de yeni organizasyonlara ev sahipliği yapıyor: Bicycle Film Festival, Bağımsız Festival 2, Fashion Night Out ...

Sonuçta yeni sezonun her alemde başlangıcı olan bu ay içerisinde düşlediğimiz isimleri kanlı canlı dinlemek yine en büyük şansımız olacak. Saymakla tek bir cümlede bitiremeyeceğim için buyurun eylül takvimi! Vaktinizin keyifli geçmesi dileğiyle.

4 Eylül
Harbiye Cemil Topuzlu S. // MFÖ

6 Eylül
Beyoğlu Hayal Kahvesi // Halimden Konan Anlar

8 Eylül
santralistanbul // Red Hot Chili Peppers
Aylardır beklenilen gün sonunda eylül ayının gelmesiyle gerçekleşecek. İstanbul'da ilk defa sahne alacak Red Hot Chili Peppers, eğlencesi ve enerjisiyle 8 Eylül'ü unutulmazlar listesine eklemeye hazırlanıyor. Athena'nın ön grup olduğu konsere çok az kaldı!



9 Eylül
Kuruçeşme Arena // Nil Karaibrahimgil

10 Eylül
Küçükçiftlik Park // Tuborg Gold Sunar: Jethro Tull's Ian Anderson

12 Eylül
Beyoğlu Hayal Kahvesi // Melis Danişmend

13 Eylül
Beyoğlu Hayal Kahvesi // The Away Days

14 Eylül
Beyoğlu Hayal Kahvesi // Neyse
Küçükçiftlik Park // Stevie Wonder
Garanti Caz Yeşili müziğin usta ismi Stevie Wonder'ı Küçükçiftlik Park'ta ağırlayacak. Turnelerinden ödüllerine, albümlerinden yeniden yarattığı müziğe kadar sayfalarca konuşabileceğimiz Stevie Wonder, İstanbul'da ki ilk konserini verecek.



15 Eylül
Küçükçiftlik Park // Eksen On Fair
Radyo Eksen, artık yepyeni bir festivalin ev sahibi ve bizleri ''modern hayatta bir gün geçirmeye davet ediyor''.
Bombay Bicycle Club,
The Stranglers,
Space
Neyse ve
London Guns'ın sahnelerine vakıf olacağımız festivalin bit pazarında dövmeci, plakçı ve giysi yerleriyle alanda geçen vakti en güzel şekilde değerlendirmek bizlerin elinde. Yeni festivaller birbiri ardına devam ederken işin en güzel kısmı da sahnede görmeyi canı gönülden istediğimiz isimler olacak.



19 Eylül
Ülker Sports Arena // Leonard Cohen
Hayal Bistro // Sapan
Harbiye Cemil Topuzlu S. // Dead Can Dance

20 Eylül
Beyoğlu Hayal Kahvesi // Gevende

21 Eylül
Peyote // The Away Days
Hayal Bistro // Seni Görmem İmkansız
Harbiye Cemil Topuzlu S. // Duman - Büyük Ev Ablukada
Kuruçeşme Arena // Beirut
Uzun zamandır beklenilen Beirut konseri, yeni albümleri The Rip Tide turnesi kapsamında Kuruçeşme Arena'da gerçekleşecek. Fazla söze veya ne kadar heyecanlandığımızı dillendirmeye gerek kalmıyor çünkü biletlerinin çoktan tükendiği haberiyle bunu yansıtabiliyoruz.



22 Eylül
Clinic Live Music Club // Sahte Rakı 
Kuruçeşme Arena // İlhan İrem
Harbiye Cemil Topuzlu S. // Şebnem Ferah
Ülker Sports Arena // Cirque du Soleil: Alegria

23 Eylül
Peyote // Maybeshewill
B Yüzü yeni sezonda kaldığı yerden devam ediyor ve post- rock müziğin başarılı isimlerinden Maybeshewill ile açılışı yapıyor .Geçtiğimiz dönemlerde God Is An Astronaut, Long Distance Calling, Arms & Sleepers gibi post rock dünyasının önemli isimlerini ağırlayan festival sahibi İstanbul, yeni dönemde de oldukça cömert davranacak gibi görünüyor.



24 Eylül
Beyoğlu Hayal Kahvesi // Vera

27 Eylül
Kuruçeşme Arena // II Divo
Babylon // Kings Of Convenience
Nisan ayında olması beklenen ancak Eirik Glambek Boe'nun rahatsızlığı sebebiyle eylüle ertelenen konser, bonus günüyle birlikte üç özel güne imza atacak. 26- 27- 28 Eylül tarihlerinde Garanti Caz Yeşili Nordik Müzik Festivali kapsamında hayat bulacak Kings Of Convenience konseri, heyecanla bekleyenleri ile bu ay Babylon'da buluşacak.



28 Eylül
Peyote // Foton Kuşağı - Cemiyette Pişiyorum

29 Eylül
Babylon // Shigeto

30 Eylül
Küçükçiftlik Park // Urban Festival İstanbul 2012
Müziğin şehir atmosferiyle buluştuğu Urban Festival, eylül ayının son partisine davet ediyor. Festival isimlerinin Röyksopp ve Trentemoller olduğu 30 Eylül gününün bununla sınırla kalmayacağını söyleyebiliriz.



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa