16 Eylül 2012 Pazar

Oradaydık: Eksen On Fair

Modern hayattan bir gün çaldık!

Dün itibariyle günübirlik festivallerimize bir yenisini daha ekledik. Festival alanı oluşumuyla, konseptiyle, atmosferiyle oldukça keyifliydi. Saat 4 sularında vardığımız Küçükçiftlik Park, tepemize konuşlanan güneşe rağmen keyfinden ödün vermiyordu. Doğruyu söylemek gerekirse havanın kararması ve kalabalığın çoğalmasıyla festival ortamı ihtişamını kaybetmiş olsa da, olumsuzluklar artık ''normal'' karşıladığımız düzeydeydi.




Neyse'nin son iki parçasına yetişebildik. İki güzel şarkıdan sonra güneşin de yakıcı etkisiyle çoğu insan gibi biz de kendimizi festival kasabasında bulduk. Festival alanındaki yerleri acele etmeksizin gezmemize rağmen turumuzun kısa sürmesi biraz hayal kırıklığı yarattı. Ancak eğlenceli aktivitelerin bol olduğunun altını çizebilirim. Bu saatlerin en güzel kısmı da bira kuyruğunun olmamasıydı. Nazar değmesin şakalaşmaları -bahsettiğim üzere- havanın kararmasıyla yerini, saatler süren kuyruklara bırakmakta gecikmedi.





Bombay Bicycle Club dışında sahneye gerçekten odaklandığımı ne yazık ki hatırlamıyorum. Bunda BBC'ye olan düşkünlüğüm de önemli rol oynuyor. Ancak The Stranglers sahnesini izleyebildiğim ve kendilerinden kanlı canlı Golden Brown'ı dinleyebildiğim için gözüm açık gitmeyeceğim. Öncesinde sahnede olan Space içinse şarkılarına, güneşte eriyen beynime rağmen hayranlıkla fakat kısa vadeli bir tanıklık ettiğimi söyleyebilirim. Ayrıca Bombay Bicycle Club'ı beraber izlediğimiz grupla ayaküstü sohbet ettik ve Jamie Murphy'e ''Neden Feda t-shirt'ü?'' diye sorduğumuzda Liverpool ile Beşiktaş'ın birbirine çok benzediği ve takımı desteklediği yanıtını aldık. Bu tatlı muhabbetin uzun süreli olmasını çok isterdik ancak BBC artık sahnedeydi. Bu da Avaz Avaz olarak böyle bir anımız.



London Guns ise çaldığı mix'lerle Maçka'yı adeta partiledi. Bombay Bicycle Club öncesi coşkulu kalabalığı bir güzel ısıtan London Guns DJ Set, festivalin en danslı anlarına vesile oldu.

Gecenin son ismi Bombay Bicycle Club'tı. İyice kalabalıklaşan Maçka ahalisi sahnenin önünde yer almaya başlamasıyla yağmur kendini gösterdi. Zerre aldırış etmediğimiz yağmur arada sırada kendini hatırlatsa da üzecek cinsten değildi. Son albümleri A Different Kind Of Fix'e ağırlık verdikleri konserde; Leave It, Lights Out, Words Gone, Your Eyes, Always Like This, Beg ve bis'te çalacaklarına emin olduğumuz Shuffle ile adeta mest olduk.


Dün aynı zamanda Jamie MacColl'un doğum günüydü. Happy birthday naraları ve sahnede üflenen mumlarla doğum gününü hep birlikte kutlamış olduk. Sahne performanslarının takdire şayan olduğu gecede aklımda en çok yer eden sahne ise Jack Steadman'ın bagetleri en cool haliyle fırlatması oldu. İstanbul'a yeniden gelmek istedikleri müjdesiyle bir festivalin daha sonuna geldik.


Kısaca dün modern hayattan koca bir gün çalmış olduk. Söz konusu olan sıkıntılar ise üzerinde durulacak cinsten değildi. Oldukça eğlenceli ve keyifli bir festivalin ardından yeni sezona merhaba demiş olduk. Önümüzdeki Eksen On Fair'i şimdiden bekliyorum.


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa