11 Eylül 2012 Salı

Paralimpik: Rihanna & Jay-Z & Coldplay

Paralimpik oyunları sona erdi.

Türkiye daha düne kadar Red Hot Chili Peppers ile kasıp kavrulurken, dünyanın odaklandığı konu ise Paralimpik Olimpiyatları ve kapanış seramonisi oldu. 29 Ağustos'ta başlayan ve Londra'da gerçekleşen Paralimpik Oyunları, 9 Eylül'de görkemli kapanış törenlerine bir yenisini daha ekledi ve Londra, bu olimpiyat törenlerinden de alnının akıyla çıkmayı başardı.

Türkiye'nin madalya sıralamasında 43. sırayı aldığı olimpiyatlarda Çin birincilik, Rusya ikincilik ve Britanya üçüncülük koltuğundan dünyayı selamladı. Ayrıca milli halterci Nazmiye Muslu dünya ve paralimpik rekorunu kırarak altın madalyanın sahibi oldu.

Madalyalar, dünya rekorları, çeşitli etkinlikler ve görkemli olimpiyat yarışları bir yana, bütün birincilikler kapanış törenindeki konserindi. Sahne şovlarının sirk konseptli dansçılarla süslendiği konserde -özellikle Coldplay sahnede Paradise'ı performe ederken- Coldplay geceye önderlik etti. Gecenin konukları ise Rihanna ve Jay-Z oldu. Princess Of China'ya eşlik etmek üzere korsan gemisiyle sahneye gelen Rihanna, şarkı sonrasında Jay-Z ve Coldplay birlikteliğinde Run This Town'u seslendirdi. Rihanna şaşırtmazken, Jay-Z'nin de sahnede olması törenin bir süre daha konuşulacağına işaret eder nitelikte.

Sonuçta bir Paralimpik Oyunları daha sona erdi ancak 2012 Londra Paralimpik Oyunları'ndan akılda kalanların başını tereddütsüz üçlünün aynı sahneyi paylaşması ve sahne performansları oluşturuyor:



Kapanış seramonisinin tamamı ise aslında şöyle gelişti:



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa