24 Eylül 2012 Pazartesi

Oradaydık: Beirut

Santa Fe aktarmalı Balkan esintileri...

Konseri anlatmaya başlamadan önce belirtmek isterim ki Zach Condon'a olan sevgim sadece yaptığı müziklere. Kuruçeşme Arena'daki konser başlar başlamaz kendinden geçen, bayılan kadınlardan biri değildim hatta kadın bile değilim. Onun için Zach şöyle tatlıydı, şöyle sevimliydi tarzında bir yazıyla karşılaşmayacaksınız. Şimdiden uyarayım. Tamam, sahnede sergilediği küçük dansın sevimliliğinden bahsetmeden geçmeyeceğim.

Konsere gelirsek, alana geç girmemizle sahne önü alanının arkalarında kalmamız arasında bir bağlantı olabilir ama yine de uzun boy avantajıyla sahnede olan biten hiç bir şeyi kaçırmadım diyebilirim. Yalnız an oldu sahneyi fotoğraflamaya çalışan telefon, kamera hatta ve hatta tablet bilgisayarlar yüzünden ışık denizinden sahneyi görmekte zorlandık.

Türkiye'nin bölgesel olarak pek de uzak olmadığı balkan müziklerinin Santa Fe'li yetenekli isim Zach Cordon'un ellerinde dönüştüğü şekli zaten müzikçalarlarımızdan bol bol dinliyorduk.Şimdi sıra onları canlı dinlemekteydi. Türkiye için bir ilk değildi bu. Beirut, 2007 yılında Radar Live'da bir performans sergilemişti. Fakat alandaki ben dahil bir çok kişi grubu ilk defa canlı dinleyecektik.

Şarkılarını arka arkaya çalıp grup sahneden ininceye kadar ne olduğunu anlayamadık. Yaşattıkları duygu yoğunluğu sayesinde bir saat sanki bir dakika gibi geldi. Zach Cordon şarkılardan sonra teşekkürlerini eksik etseydi bizden konserde olduğumuzu bile anlayamazdık belki.  Hal böyle olunca normalde bis'e çıkmadan önce dağılan kalabalık bu konserde dağılmadı. Bütün alan aynı şekilde yerinde kaldı. Yalnız ben şuan iyi yönden bakıyorum, şöyle bir ihtimal daha var. "O kadar para verdik bu kadar mı kalacaklar sahnede" diye düşünen bir topluluk da olabilir. Bis'e çıkıp indikten sonra dağılan kalabalık sayesinde biraz öne geçebilmiştik. Beirut hayranları olarak biz bize kalmıştık ve grubu sahneye tekrardan çıkarabilmek için uğraşıyorduk. Çabalarımız mutlu sona erdi ve grup sahneye bir kez daha çıktı.

Üflemeleri çalgılara doyduğumuz bir boğaz gecesinin çıkışı aklımızda tek olumsuzluk olarak sahne önünün sıkışıklığı vardı. Konser Kuruçeşme'de olduğundan eve dönüş sıkıntısı yaşamayınca geceyi tekrar tekrar yaşamak üzerine hatıralarımıza kattık.

Konseri evlerinde yaşamak isteyenler için şarkı listesi;

Scenic World
The Shrew
Elephant Gun
Vagbond
Postcards From Italy
Santa Fe
A Sunday Smile
East Harlem
The Akara
Serbian Cocek
Port of Call
Cherbourg
Nantes
The Rip Tide
After the Curtain Falls
Mount Wroclai
My Night with the Prostitute from Marseille
The Penalty
Gulag Orkestar
Forks and Knives

Forks and Knives;


*Video için Gökçe Güner'e teşekkür ediyoruz.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa