10 Mayıs 2013 Cuma

Oradaydık: Efterklang


Salondaki büyüleyici sesler


Çekirge misali, Danimarka çıkışlı grup Efterklang'ı İstanbul'da üçüncü sıçrayışlarında yakalayabildim. 4 Mayıs gecesi Salon İKSV'de TSU! ile birlikte konserdeki herkese 2013'ün en güzel gecelerinden birini yaşattılar. 

Efterklang öncesi TSU!'nun sahne alacağını öğrendiğimden beri büyük bir heyecanla bekledim konseri ama bu kadarını da beklemiyordum açıkcası. Kesinlikle, "Gitmeseydim neler kaybedecekmişim!" dedirten bir konserdi. O gece sahneye çıkan herkes fazlasıyla içtendi ve onların da en az dinleyiciler kadar eğlendiği aşikardı.

Efterklang'ın 2012 çıkışlı albümü Piramida'nın neredeyse hepsini çalacağı belliydi ama bunun yanında Magic Chairs albümünden I Was Playing Drums, Raincoats ve Scandinavian Love'ın yanı sıra yeni şarkılarından da birini çaldılar (Kaydetmeyi unutmuşlar zaten, Twitter'dan söylediklerine göre.)



Konserde bu 5 güzel arkadaşın pozitif enerjisi seyircilere de yansıdı. Salonda şarkı aralarında gülüşmeler, sohbetler; konser sırasında büyüleyici sesler... Gruptaki tek kadın üyenin (başında fes ile çıkmış olan) tüm şarkılarda öyle bir rolü vardı ki, adeta şarkıların arka fonuydu, altyapısıydı. Dinleyenleri kendine hayran bırakmamış olması imkansız. Aralarında devamlı enstrüman değişimi yaptılar, yapmakla kalmadılar; ne buldularsa çaldılar! Bateristin kap çanak çalmasını da dinledik, gitaristin bagetle gitar çalmasını da.

Bir de onlara yakışır sevimlilikte bir iş yaptılar: Konser için gezdikleri her yerin seyircilerinden küçük parçalar almışlar, bir poşet dolusu güzel şeyler getirmişler bizlere. Kalem, gözlük, not defteri, ruj... ne ararsan. Aynısını yapmamızı bizden de istediler. Poşet doldu tekrar!

Umuyorum ki gelecek sene tekrar gelirler, bu eve alıp beslenilesi grubu tekrar dinleriz. Kulaklara şenlik!



Fotoğraflar: Salon İKSV/Ali Güler


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa