12 Mayıs 2013 Pazar

Oradaydık: Kaki King

Kitle imha silahı olarak gitar...

Gitar günleri kapsamında geçtiğimiz hafta Salı günü Akbank Sanat'a konuk oldu Kaki King. Sahnede bir tabure ve üç gitar ile başlayan gecenin sonunda bu şovdan etkilenmediğini söyleyen olduysa yalan söylemiştir.

Kaki King ile tanışıklığım öyle çok çok gerilere gitmiyor. Hatta şöyle diyebilirim ki bu senenin başında Avaz Avaz'a katılan Deniz'in, konsere aylar öncesinden duyduğu heyecan sayesinde birazcık da şaşırarak tanışmıştım Kaki King'le. Doğaçlama mı yapıyor yoksa kuşkusuna düşüren yine de çok düzenli bir şekilde ilerleyen şarkılarını dinledikçe Deniz'in heyecanına ortak oldum.

Konser mekanın samimiliğinden biraz da küçük olmasından kaynaklanıyor olabilir ki duyduğumuza göre bilet konusunda erken davranmadıkları için konseri kaçıran bir topluluk var; konserin başlangıcından itibaren Kaki King ve seyirci, bir birlik oldu. Bu birliğin temel taşı ise Kaki King'in gitarından özellikle gitarından diyorum çünkü gitarın telleri yanı sıra gitarın her yerinden yararlanıyor, çıkardığı seslerdi.

Çaldığı parçalarda ise bariz bir 2012 tarihli yeni albüm Glow'un sayısal üstünlüğü vardı ama eski albümlere de yer vermemezlik etmedi. Şarkı aralarında ise perdeleri paralel olmayan gitarını tanıttı, konserde de çaldığı eski bir ilişkisini anlatan Jessica isimli parçasının hikayesini anlattı ve şimdilerde evli bulunduğu Jessica'yı bulana kadar 11 farklı Jessica tanıdığını, asla vazgeçmememiz gerektiğini öğütledi.

Konser sırasında, konser sonrası hemen ayrılmayacağını, isteyenlerle fotoğraf çekilebileceğini söylediği zaman ise o müthiş 1,5 saatin bir hatırasını cebimize koymadan ayrılmadık.


Konseri evinde yaşamak isteyenler için setlist: Great Round Burn - Bone Chaos in the Castle - Holding the Severed Self - Doing the Wrong Thing - Cargo Cult - Kelvinator, Kelvinator - Streetlight in the Egg - Fences - Jessica - Carmine St. - Magazine - King Pizel - The Fire Eeater
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa