19 Nisan 2014 Cumartesi

Oradaydık: Kurt Vile


'Birkaç şarkı daha çalacağım sonra hep beraber gideceğiz'

Kurt Vile, bu diyarlara olan ikinci yolculuğunda durağını Salon İKSV olarak belirlemişti. 16 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen konserde Kurt'ün sahnede olacağını duyunca biz de hemen sahne önünde yerimiz aldık.

Playing Guitar with a Dead Hand ile başlayan  akustik yolculuğumuza Smoke Ring For My HaloGhost Town gibi geçmiş şarkılarla devam ettik. Wakin' On a Sunny Daze, Girl Called Alex ile yeni geçtigimiz sene Nisan ayında çıkardığı Wakin' on a Pretty Daze albümüne selamlar çaktı. Konserin ortalarına doğru banjosunu eline alıp daha önce pek de duymadığımız fakat efsane güzel sözlere sahip Come Here, I Don't Bite'ı seslendirdi, biz de gülümsemeler eşliğinde ısırılmayacağımıza emin güzel akustik müziğin keyfini çıkarmaya devam ettik. Peeping Tomboy ve Feel My Pain şiir gibi aktı gitti, tutamadık. Gitarı nasıldı diye sorarsanız, her zamanki Kurt Vile tınısındaydı : hafif başkaldıran, hafif hüzünlü ve her zaman harmonik.


Aralıksız bir buçuk saat bu gösterişsiz gitar şöleninde bize de yer veren Kurt Vile, encore için geri geldiğinde isteklerimizi kırmayıp Baby's Arms çaldı ve sanıyoruz ki  herkes bir kez daha gitar iyi ki Kurt Vile ile buluştu diye içinden geçirdi.

PS: Eğer bir gün Kurt Vile konserine gidecek olursanız ( ki kesinlikle gitmelisiniz ), konser sonrasında kendisiyle tanışmayı unutmayın! Kendisi fazlasıyla eğlenceli, sevecen ve muhabbeti iyi bir abimiz.
   
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa