4 Nisan 2014 Cuma

Top 10: Kylie Minogue

Yılların eskitemediği

Yıl 2014 ve biz hala Kylie Minogue konuşuyoruz; çünkü kendisi tam 12. albümü Kiss Me Once ile karşımızda. Albüm, Kylie'nin 2000'lerin başından beri dance-pop ve disko ekseninden pek kaymadan çıkardığı albümlerin son halkası. Arada yeni tatlar olsa da alışıldık bir Kylie albümü bu; fakat kötü olduğu anlamına gelmiyor tabi. Aksine baştan sona tekrar tekrar dinletiyor kendisini.

Bizim albümden favorilerimiz son zamanlarda bininci kez karşımıza çıkan Pharrell'ın yazdığı I Was Gonna Cancel, Kylie'nin MNDR ile işbirliği Les Sex ve albümün kapanışını üstlenen Fine oldu, lakin hiçbirini listeye sığdırmayı başaramadık.

Uzun lafın kısası, tekrar Kylie dinlemeyi özlemişiz. Upuzun diskografisini hatim etmeye pek vaktimiz yok, o yüzden kendisini 10 şarkıya sığdırmaya çalıştık. Herkesin sınavlarla boğuştuğu şu dönemde az biraz mutluluk aşılayalım dedik. Keyifli dinlemeler!

10- I Should Be So Lucky:
The Loco-Motion ile birlikte 80'lerin sonundaki Kylie patlamasının en büyük sorumlusu olan şarkı, Finlandiya'dan tutun da Japonya'ya kadar pek çok ülkede 1 numaraya oturmuş ve 80'lerin en popüler şarkılarından biri haline gelmişti. Biz pek sevmesek de gencecik Kylie'yi görmek ve nostalji yaşamak için harika bir seçim.



9- 2 Hearts:
Kylie meme kanserine yakalanarak hepimizi üzmüştü. Dönüşü ise muhteşem olmuştu. Rock soslu 2 Hearts'ın ve vintage klibinin etkisine kapılmamak pek mümkün değil.



8- All The Lovers:
I Believe In You'ya benzerliği ile dikkat çeken All The Lovers, Aphrodite albümünün çıkış parçasıydı ve eleştirmenlerden bolca takdir kazanmıştı. Nakaratının ve Stuart Price'ın etkisinin büyük olduğunu düşünüyoruz.



7- I Believe In You:
Kylie'nin Scissor Sisters'tan tanıdığımız Jake Shears ile birlikte yazdığı bu güzide eser, best of albümü Ultimate Kylie'nin tanıtım single'ıydı ve Grammy'ye aday olmuştu. Nakaratına bağıra çağıra eşlik edesimiz geliyor her seferinde.



6- Come Into My World:
Pek çok insana göre Kylie'nin en başarılı albümü olan Fever'ın yapıtaşlarından olan şarkı, kendisine ilk ve tek Grammy'sini kazandırmıştı. Bizce 2000'lerin en iyi klibi bile olabilecek klibini ise kaç kez izlediğimizi hatırlamıyoruz.



5- Dreams:
Kylie'nin 1997 yılında çıkan Impossible Princess albümü, kendisinin en farklı ve en orijinal albümüydü. Hem sözlerin neredeyse tamamını kendi yazmış, hem de prodüksiyona katkısı olmuştu ki; bu kendisi için oldukça beklenmedik bir durumdu. Aynı dönemde çıkan Madonna klasiği Ray of Light ile benzer tarzlarda olsalar da albüm onun kadar ünlenmemişti maalesef. Dance-pop'tan çok pop-rock, trip-hop, trance hatta hafif Björk havasındaki albüm oldukça az satmış ve değeri bilinmemişti; hala da en az bilinen Kylie albümü denilebilir.

Albümde Cowboy Style, Did It Again, Breathe ve Manic Street Preachers ile birlikte yaptığı Some Kinds of Bliss gibi çok iyi şarkılar olsa da bizim favorimiz, tüm Kylie diskografisi içinde ayrı bir yerde olduğunu düşündüğümüz Dreams. Kylie'nin bir daha böyle bir albüm yapması pek muhtemel değil ama keşke yapsa.



4- On A Night Like This:
Impossible Princess'tan sonra gelen Light Years albümüyle beraber Kylie'nin 2000'ler dance-pop ve disco günleri başlamıştı. On A Night Like This, o zamanların pop'unu en iyi yansıtan şarkılardan biriydi. The Abbey Road Sessions'taki orkestral yorumu da tavsiyemiz.



3- Slow:
Slow Kylie'nin en seksi şarkısı olabilir: Sözleri, klibi, Kylie'nin vokali... Konserlerinin de vazgeçilmezi olan Slow, Kylie'nin en sevdiği şarkısıymış aynı zamanda.



2- Confide In Me:
Kylie'nin 1994'te çıkan ve kendi adını taşıyan albümü, teen popçu genç kız imajından sıyrılıp bir sanatçı olarak kendini bulması açısından önemliydi. Confide In Me, Kylie'nin 90'larda çıkardığı en harika şarkıydı ve o albümün yıldızıydı. Hala bu şarkıyı aşamadığını söyleyen bir milyon kişi bulabiliriz.



1- Can't Get You Out Of My Head:
Klişe olacak ama Kylie'yi Kylie yapan şarkının bu olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Hatta 2000'ler denince ilk akla gelen pop eseri bile olabilir. Fazla söze gerek duymuyor ve bir kez daha dinleyip eşlik ediyoruz.


Bonus:



Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa