23 Nisan 2014 Çarşamba

Record Store Day'in Ardından

Pixies, Jack White, Soundgarden, K. Minogue ve daha fazlası!

Bir Record Store Day'in (RSD) daha sonuna geldik. Biz Türk dinleyicisi olarak elimiz kolumuz bağlı, gözümüz yaşlı otururken en sevdiğimiz grupların bu güne özel olarak satışa çıkan, oldukça sınırlı sayıdaki singleları, remixleri, canlı kayıtları ve daha önce yayınlanmamış şarkıları şanslı dinleyicilerle buluştu. Şu liste karşısında hüzünlenmemek elde değil maalesef.

Neyse ki bizleri düşünen müzikseverler de var ki bu kutsal günde satışa sunulan eserlerin bazılarına erişebiliyoruz. Sizler için internet alemindeki yerini alan veya resmi olarak yayınlanan Record Store Day şarkılarından kulağımıza takılanları derledik. Keyifli dinlemeler!

Pixies: Pixies'in son haliyle ilgili olarak ne düşünsek bilemiyoruz. Son yayınladıkları 3 EP'deki şarkılardan oluşan Indie Cindy'nin 23 yıllık beklemeye değmediğini düşünüyor çoğunluk. EP'lerin inceleme puanları da adeta yerlerde sürünüyor. Yine de Pixies'in yeni bir albüm yapması ve daha da önemlisi ülkemize uğrayacak olması, 2014'ün en güzel olaylarından biri. Albümün bonus'u Women of War, Record Store Day'de görücüye çıktı. Pixies hala eski günlerdeki gibi mi, bir de siz karar verin.


Jack White: Jack White'ın yeni albümü Lazaretto, 10 Haziran'da çıkıyor. Albüme adını veren şarkı için Jack White, bir rekora imza attı. White, şarkıyı stüdyoda ufak bir kalabalığın önünde canlı olarak kaydetti. Sonrasında şarkı kısa süre içerisinde plağa bastırıldı ve yaklaşık 4 saat içerisinde satışa sunuldu. Plaklar 650 dolar gibi uçuk fiyatlarle Ebay'deki yerini almışken, şarkının albüm versiyonu kısa süre önce Jack White'ın resmi Youtube hesabından paylaşıldı. Plağın hazırlanış süreci ve şarkı hemen aşağıda.



Kylie Minogue: RSD'de pop single'larını görmeye pek alışık değiliz doğrusu. Konu Kylie Minogue olunca şarkının sızması da kaçınılmazdı tabi. Normalde Kiss Me Once'ın bonusu olarak düşünülen Golden Boy, RSD'e saklanmış ve sadece 1000 kopyası basılmış. Çok da matah bir Kylie şarkısı değil doğrusu.



Tame Impala: Grubun canlı kayıtlarından oluşan Live Versions, RSD'ye özel olarak yayınlanan bir başka albüm. Be Above It'in canlı kaydı hemen burada.


Nirvana: Grubun son albümü In Utero için bir tribute albümü yayınlandı. In Utero, In Tribute, In Eternity isimli albümde belli punk gruplarının Nirvana cover'ları bulunuyor. Albümün dijital versiyonunu buradan 10 dolara satın alabilirsiniz.

Sunny Day Real Estate: Emo'nun öncü gruplarından Sunny Day Real Estate de RSD'de sürpriz yapanlardan. Lipton Witch, grubun 14 yıl aradan sonra çıkardığı ilk şarkı.


Gil Scott-Heron: Soul ve jazz efsanesi Gil Scott-Heron'ın seçilmiş şarkılarının yeni versiyonlarını içeren albüm Nothing New, RSD'ye özel olarak satışa sunuldu. Alien (Hold On To Your Dreams) ise ay başında bizlerle buluşmuştu.



Soundgarden: Bu yaz ülkemize uğrayacak bir başka grup olan Soundgarden da RSD'yi boş geçmeyenlerden. Black Hole Sun'ın demosu ve The Day I Tried To Live'ın kayıt provaları yayınlandı.


Mazzy Star: Şarkı yıllardır grubun konserlerinde çalınsa da, hiçbir zaman resmi olarak yayınlanmamıştı. Kısmet bu yılki RSD'yeymiş.



Cut Copy: Son albümleri Free Your Mind'ı geçtiğimiz yıl çıkaran Cut Copy de arayı fazla açmadan yepyeni iki şarkı ile bizlerle buluştu.



Just Friends (Nicolas Jaar & Sasha Spielberg): Steven Spielberg'ün kızı Sasha Spielberg ile Nicolas Jaar'ın bir acayip işbirliği Just Friends, Don't Tell Me'yi daha önce yayınlamıştı. Plak versiyonunun satışı ise RSD'ye özel olarak gerçekleşti.



David Lynch: Yönetmenin 2007'deki bir sergisinde kullanılan şarkılar, kendisinin müzikle imtihanının bir diğer halkası. Bulunması zor bu 41 dakikalık kayıt, RSD için yeniden basıldı. Taze Pitchfork incelemesi burada, 10 dakikalık kısmı hemen aşağıda.



LCD Soundsystem: James Murphy ve ekibinin son konserinin canlı ses kayıtları, bir box set halinde ilk olarak RSD'de satışa sunuldu. Efsane konserin yaklaşık 4 saatlik kaydının dijital satışı 20 Mayıs'ta başlayacak. Beklemedeyiz.


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa