14 Eylül 2009 Pazartesi

Heteropoda Davidbowie


Yeni bulunan örümck türüne David Bowie'nin ismi verildi. 


Biyoloji derslerinde duyarsınız hep, hayvanların latince isimleri de var. Biyoloji hocaları da nedense bayılırlar latince isimleri söylemeye. Ama hep merak etmişişmdir bu isimler nereden geliyor diye. Bugün tanık olduğuma göre o kadar da büyütülecek bir şey değilmiş.

Türüne yeni rastlanan bir örümceğe David Bowie'den esinlenerek Heteropoda davidbowie ismi konuldu. 1972 tarihli konsept albümü The Rise and Fall of Ziggy Stardust and Spiders from Mars ile eklembacaklılar düntasına çokça gönderme yapan David Bowie'ye, vefa borcu böyle ödenmeye karar verilmiş.

Heteropoda davidbowie, büyük bir örümcek ve sarı renkli tüylere sahip. Bu türe sadece Malezya'da rastlanıyor. Aslında hayvanların latince isimleri bu şekilde konulmuyor. Belli özelliklerinie göre alıyorlar o isimleri. Bu hayvana ünlü birinin isminin verilmesinin nedeni, belli özelliklerinin David Bowie'ye benziyor olmasının dışında (sizce de Heteropoda davidbowie, hık demiş David Bowie'nin burnundan düşmemiş mi?), insanoğlunun kendinden başka her şeyi yok etmekte olmasına tepki çekmek. Heteropoda davidbowie'yi bulan Alman örümcek uzmanı Peter Jäger, ünlü kişilerin isimlerinin verilmesi insanların bu hayvanlarla ilgilenmesini ve onları korumasını sağlayacağı görüşünde.
Share This
Subscribe Here

2 yorum:

Yavuz Karaburun on 16/9/09 1:23 ÖÖ dedi ki...

pek tatlıymış

candaş on 16/9/09 8:09 ÖÖ dedi ki...

ahah harika

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa