24 Ağustos 2010 Salı

U2'nun Cebinde Üç Albüm Var

 Peki biz ne zaman dinleyeceğiz?

İstanbul'da verecekleri büyük konser öncesi medya hepimizin ilgisini üzerlerinde toplamaya çalışırken, U2 son açıklamalarıyla tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başardı.

Bono'nun söylediğine göre grup şu anda tamamalanmış üç albüme sahip: Bir rock albümü, bir club sound'lu albüm ve bir de No Line on the Horizon'ın tamamlayıcısı Songs of Ascent. Ayrıca bir de Spider-Man Müzikali için çalışan grup, ellerindeki 35-40 şarkıyı nasıl yayınlayacakları konusunda ise bir karara varmış değil.

Gruba yardım eli Coldplay'in vokali Chris Martin'den gelmiş: Aralarından en iyilerini bir araya getirip hemen yayınlayın. Bono bu fikri beğendiğini söylese de ben şahsen ortada bir fikir göremedim. Bono'nun yorumunu da biraz nezaket örneği olarak ele alabiliriz çünkü şarkıları online yayınlamak fikri üstünde durduklarından bahsediyor. Sebep ise ilginç: Yeteri kadar modern ve 21. yüzyıla ait olmak.

Online müzik paylaşımı konusunda herkesin şikayet ettiğini ama aslında kimsenin bunun ne olduğunu tam olarak bilmediğini söyleyen Bono, şarkılar hakkında tartışıp durduklarını ama asıl önemli kısmın, dinleyicilerinin, bu sürece hiç dahil olmadıklarını ekliyor ve yayınlanacak şarkıları onların seçimine sunabileceklerini söylüyor.

Güzel bir nedenlendirme olsa da, insan açıklamanın geneline baktığında bunu "daha havalı" olmak adına başka bir yol olduğuna inandıkları için seçtiklerini düşünmeden edemiyor.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa