11 Ağustos 2010 Çarşamba

Thom Yorke'dan En Yeni Radiohead Şarkısı

İyi güzel de bu iş artık kabak tadı mı veriyor, ne?


Thom Yorke, önceki gün İngiltere'de düenlenen The Big Chill festivalinde verdiği solo konserde yeni bir Radiohead şarkısı çaldı. 




Şarkının adı Give Up the Ghosts. 




Şarkı muhtemelen güzel ve tutar. Ama şarkının mutlaka bir Radiohead kafasıyla düzenlenmesi gerekiyor -ki ancak bu şekilde bir Radiohead şarkısı olabilir. Yoksa alelade bir şarkı gibi geliyor kulağa ilk dinleyişte (şarkının albüm kaydı da aynı bu şekilde olursa ne gülerim, haha).

Bilmiyorum size ne hissettiriyor da Radiohead'in bu şekilde tek tek şarkı sunması beni heyecanlandırmıyor artık. Tamam anladık; müzik piyasası artık albümlerle dönmüyor, single'lar ve hit şarkılar ön plana çıkıyor. İyi de böyle de olmuyor ki! Kaçımız Radiohead'in In Rainbows ertesindeki tek tük yayınladığı şarkıların hayranı olduk? Hadi hayranlığı geçtim, kaçımızın aklında kaldı o şarkılar. Yok, yok, böyle olmaz. Albüm şart.

Neyse siz yine de şarkının Thom Yorke'un solo performans kaydını izlemeden geçmeyin:


Share This
Subscribe Here

1 yorum:

berhan on 14/8/10 12:08 ÖÖ dedi ki...

Aslında bu yeni değil. Bu Thom'un yapmayı sevdiği bir şey. In Rainbows'taki yeni besteler bile albüm çıkmadan önce biliniyordu. Hatta albümden önceki son turnelerinde resmen albümü çalmışlardı.

Albüm dışı çalınan ve bir daha hiç duyulmayan Radiohead şarkıları alışıldık bir şey, daha sonra onların kol, bacak, dalak gibi kısımlarını başka şarkıların içinde yediğimiz de. Bakalım bunlardan kaçı hayatta kalmayı başarıp bize ulaşabilecek.

Reckoner'ı o kadar güzel yapan, biraz da ilk başta onu hepimizin daha sonradan Feeling Pulled Apart By Horses olarak dinlediğimiz "eski reckoner" sanmamız değil mi?

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa