23 Ağustos 2010 Pazartesi

Phil Selway Sesiyle Sonunda Huzurlarınızda

 Radiohead içinde daha neleri saklıyor? 

Radiohead'in mütevazı davulcusu Phil Selway, bizim de ilgiyle takip ettiğimiz süreç sonucunda solo albümüyle sonunda karşımızda.

Kendisinden bahsederken ister istemez birkaç cümlemizdenm birinde Radiohead geçse de, karşımızda gerçekten bambaşka bir iş var bu sefer. Mazbut diyebileceğimiz duruşu ve oldukça ritm tabanlı müzik yapan bir grubun davulcusu olmasına rağmen sahnede hiç ön plana çıkmaması nedeniyle solo albüm haberinin en son beklendiği insandı belki de Phil Selway. Fakat onun şarkıcılık ve söz yazarlığı yeteneklerini biz de onunla birlikte keşfediyoruz gibi görünüyor albümü Familial ile.

Radiohead gibi bir etiketin solo albüm için yaratacağı zorluklar açık olsa da, Phil Selway, akustik sesler ve düşük tempoda sesine uygun melodilerle bunlardan sıyrlıyor. Müzik dünyası açısından yeni bir şey ortaya koymasa da kendisine özgün bir ürün ortaya çıkardığı açık. Bunu albümden önce yavaş yavaş ortaya çıkan şarkılarına verilen tepkilerden ve yavaş yavaş albüm üzerine konuşulanlardan da görmek mümkün.

43 yaşında, popüler müzikte yaşanabilecek bir çok şeyi yaşamış bir grubun üyesi ve üç çocuklu bir aile babası portresi var karşımızda. İleriki yıllarda çokça hatırlanacak bir albüm olmasa da Phil Selway'in hikayesi onu bir kulak verecek kadar ilginç kılmaya yetiyor da artıyor bile.

NPR'ın çok şeyler borçlu olduğumuz First Listen serisinin yeni halkası, Phil Selway'in solo albümü Familialburadan dinleyebilirsiniz.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa