Türkiye'de büyük bir boşluğu dolduracak gibi gözüken dergi - adından da anlaşılacağı üzere - davul ve bas türevleri üzerine eğiliyor.
Müzisyenler, şirketler, yapımcılar arasındaki kopukları da gidermeyi misyon edinen dergi dolu ve kapsamlı içeriğiyle okuyucularını tatmin edeceğe benziyor. Ayrıca daha ilk sayı olmasına rağmen derginin sade tasarımı ve baskı kalitesi çok hoş duruyor, şahsen beğendim, dergiyi okurken göz yormuyor.
Unutmadan söyleyeyim: Dergi 2 ayda bir çıkacak gibi görünüyor. Nitekim ilk sayı Kasım ve Aralık olarak etiketlenmiş. Dergi hakkında bahsetmediklerim için derginin myspace'inden alıntı yaptığım yazıya göz gezdirmeniz yeterli olur zannediyorum.
"Drum and Bass Magazine uzun zamandır gerçekleştirilmeyi bekleyen bir hayalden gerçeğe dönüşerek, Türkiye'nin ilk davul ve bas dergisi olarak, “hepsi içinde” anlayışını reddedip yalnızca bir konsept dergi olma idealiyle yola çıkıyor.
Davul ve bas günümüzde müziğin altyapısını oluşturan iki temel enstrüman oldukları için bu dergide de yan yana yer alıyorlar. İsmini içeriğinden alan bu dergide davul ve bas üzerine her şeyin yazılması, tanıtılması ve hem eğitim hem iletişim anlamında müzisyenlere farklı bir bakış açısı sunulması hedefleniyor.
Bu hayali gerçeğe dönüştürme kararlılığı ise müzisyenlerin müziğe olan bilinçli ilgisinin artmasına ve özellikle genç kuşaktan müthiş bir davulcu ve basçı potansiyelinin yetişmesine dayanıyor.
Derginin içeriğinde enstrüman tanıtım analizleri, müzisyenlerin bu işe başlamalarından şu an bulundukları noktaya kadar hikayeleri, eğitimler, kayıt günlükleri, müzik eğitimi veren kurumların ve burs seçeneklerinin tanıtımları, yerli ve yabancı müzisyen/gruplarla yapılan röportajlar, yeni albümlerin tanıtımları vs. yer alıyor. Ülkemize festivaller ve konserler aracılığıyla gelen ünlü müzisyenlerle yapılacak olan söyleşiler bu işe yeni başlayan müzisyenlere yol gösterecek, müzisyenlerin birbirleriyle iletişim halinde olmasını sağlayacak.
Drum and Bass bir jazz, pop ya da rock müzik dergisi değil, tüm stillere aynı duruşla yaklaşan ve konularına hakim müzisyenlerin kendi tarzlarını kendi ifadeleriyle yorumlayacağı bir dergi olacak. Türkiye’nin alanlarında en iyi isimleri Drum and Bass’e kendi perspektiflerinden yazılarıyla katılacaklar. Cengiz Baysal, Eylem Pelit, Arıkan Sırakaya, Buket Doran, Bülent Akbay, Richard Laniepce, Aykan İlkan, Kağan Yıldız, Kerem Tüzün ve Serdar Barçın, Volkan Hürsever… Drum and Bass bu enstrümanlarla ilgilenen insanlara ulaşmayı ve varolan bir boşluğu özgün içeriği ile doldurmayı amaçlıyor."
http://www.myspace.com/drumandbassmagazine
33 yorum:
Halbuki, drum&bass şeklinde gereksiz bir yabancı isim yerine davulbas çok harika bir dergi ismi olabilirmiş. Bileşik okuyunca hakkaten güzel deneyin bakın eheh. Drum&bass ise antipatik baya.
evet, davulbas hoş duruyor harbiden. ayrıca drum&bass denildiğinde elektronik müziğin alt türlerine de çağrışım yapabilir ki yapıyor.
haberin başlığına baktığım zaman içeriğinden daha farklı şeyler algılamıştım ki çok normal drum&bass elektronik müzik türü ve daha bununla alakalı bir dergi olacağını düşünmüştüm halbuki enstrüman dergisiymiş,dergi adı aldatıcıymış.
uluslararası hedefleri olan oluşumların İngilizce isim kullanmaları çok normal ve mantıklı. Ayrıca müzik türü olan, drum'n bass şeklinde yazılıyor.
bana daha çok çakmalıktan böyle bir isim seçilmiş gibi geldi, enstrüman dergisine drum&bass adını koymak hedef saptırmaktan başka bir şey değil apostrofun kullanımını da drum(apostrof)n bass biçiminde yazıldığını bilecek kadar bu alanda bilgili isimler dışında kimse anlayamaz. davulbas ismini koysalardı da olmazmış, çıkartmadığım derginin ismi hakkında neden bu kadar yorum yaptım sorusuna cevap için saate bakınız. sağlıcakla
disindan cok icine bakip yorum yaparsak sanirim okuyucu icin de dergi icin de cok daha gelistirici olur bu tur yorumlar. Ama ne yazikki bu cagimizin hastaligi. Sekilcilik, atip tutmak, bir noktaya takilip olayin genelini gorememek. Dergiye davul bas derseniz uluslararasi hicbir gecerliliginiz olmaz, kimse durup dururken yabanci isim merakindan boyle isimler koyup insanlarin onune bu sekilde cikmaz.
the Seed’den Jacky Terrasson konseri için Drum&Bass Magazine okuyucularına lezzetli bir sürpriz!
Günümüzde yeni caz standartlarının yaratıcısı olarak kabul edilen ve parlak doğaçlama yeteneği ile dünya çapında ün kazanan Jacky Terrasson, 21 Ocak’da İstanbul’un şu sıralar en çok konuşulan mekanı the Seed’deki solo konseriyle caz severlerle buluşuyor.
Sakıp Sabancı Müzesi içinde yer alan the Seed’in Boğaziçi’ndeki eşsiz konumunda konuklar içki ikramı ile karşılanırken, arzu ederlerse performansın ardından boğaz manzarasına hakim terasta açık büfe akşam yemeklerini alıp eğlenceye devam edebiliyorlar.
8 Ocak 2010 tarihine kadar biletlerini alan Drum&Bass Magazine okuyucuları ise konser sonrasındaki akşam yemeğinde ekstra bir ücret ödemeden the Seed’in konuğu olacaklar…
08 Ocak’a kadar biletinizi Bletix’ten alın, dergimizi arayıp isminizi yazdırın.
0212 243 51 84
Jacky Terrasson Konseri
Tarih : 21 Ocak 2010, Perşembe
Saat : 20:00 Konser, 21:30 Akşam Yemeği
Yer : the Seed / Sakıp Sabancı Müzesi – Emirgan
0212 323 60 50
HYPERLINK "http://www.theseed.gen.tr" www.theseed.gen.tr
Bilet Satış: Biletix
Drum&Bass Magazine 2.sayısı çıktı! Drum&Bass Magazine Ocak-Şubat aylarını kapsayan ikinci sayısı ile yoluna devam ediyor. D&R en çok satanlar listesinde 3.sıraya kadar çıkarak daha ilk sayısıyla büyük başarı yakalayan Türkiye’nin ilk davul ve bas konseptli dergisi, şimdiden büyük bir açığı doldurmuş gibi görünüyor. Konserlerden kulis sohbetleri, müzik dünyasından haberler veren ne var ne yok köşesi, farklı müzik türlerinden seçilen iki aylık etkinlik rehberi, yurt dışı eğitim seçenekleri, myspace’ten yeni yahut keşfedilmemiş grupların tanıtımları gibi sayfalar bulabileceğiniz içeriği ve konsept dışı köşesindeki diğer enstrüman tanıtımlarıyla Drum&Bass Magazine, davul ve bas müzisyenlerinin yanı sıra tüm müzikseverlere hitap eden bir dergi. Bu arada derginin internet sitesi de güncelleniyor. Bu sayıyla birlikte yeni hali ile karşınızda olacak www.drumandbassmagazine.com, her gün uğrayıp gelişmeleri takip edebileceğiniz, sürekli güncellenen, ülkemizde yayınlanmayan eğitim kitap ve videolarını oylayıp getirtebileceğiniz bir site olacak. Dergide yazılı olan birçok materyale sesli ve görüntülü olarak ulaşıp indirebileceğiniz bir köşe de eklenecek. Derginin bu sayısı özellikle Akbank Caz Festivali kapsamında ülkemize gelen Hypnotic Brass Ensemble ve Trio 3 röportajları ile ilgi çekiyor. Eğitim bölümünde tanıtılan okulların yanı sıra yurt dışı deneyimlerini paylaşan müzisyenlerin hikayelerini de bulabileceksiniz. Drum&Bass Magazine’in bu sayıdaki ‘Özel Röportaj’ konuğu ise hepimizin çok yakından takip ettiği Alper Yılmaz. Mehmet Çağlar’ın hazırladığı ‘Yerli Davul Üreticileri’ dosyasında ülkemizde üretilen davullar ve bu enstrümanların emekçi ustaları tanıtılıyor. ‘Kayıt Günlükleri’nde Cem Tuncer, albümü Buddha’s Groove’un kayıt hikayesini anlatıyor. Ron Carter ve Lenny White ile yapılan röportajlar, ‘Festival İzlenimi’nde Joe Lovano ve ‘Konser İzlenimi’nde Dave Holland, Cengiz Baysal’dan Stil içi, yeni ürün tanıtımları, Mert “Basscat” Ertunç’tan bas fakültesi, Goremaster’dan ‘heavy metal ve türevleri’ ve ayrıca ürün testleri de Ocak-Şubat sayısında bulacaklarınız arasında. Drum&Bass Magazine’e yazıları ve fikirleriyle katkıda bulunan isimlerden bazıları ise; Akın Bağcıoğlu, Arıkan Sırakaya, Buket Doran, Bülent Akbay, Cem Devrim Dursun, Cem Tuncer, Cengiz Baysal, Eylem Pelit, Kağan Yıldız, Kerem Tüzün, Korhan Futacı, M. Cem Tuncer, Mert Ertunç, Ozan Musluoğlu, Richard Laniepce, S. Mehmet Çağlar, Serdar Barçın, Sunay Özgür.. Derginin içeriğini tarz gözetmeksizin daha da genişleten Drum&Bass Magazine abonelerine hediye ettiği ürünlerle de ilgi çekiyor. www.drumandbassmagazine.com
"hepsi içinde anlayışını reddedip yalnızca bir konsept dergi olma ideali" ni ikinci sayıda yitirmişler demek ki. tebrikler. çok da sempatik olmuş üstteki yorum(?)
derginin adını okuyunca..ooooh c'mon guys...i think this is a great name..i really loved it..diyesim geldi gitti böyle elektrik kesintisi şeklinde, kısık sesle cnbce-e dizisi havasında...
Güzel dergi pek tabii.
Ama Copy-Paste yorumların iyi birer reklam olmadıklarını fark etmek gerekiyor belki de:)
Selamlar.
Herkese selam,
Hepsi icinde anlayisini reddeden bir dergi tabi ki. Davul ve bas'la icini yeterince doldurduktan sonra biraz da muzik egitimi ve davulcular-bascilarla ilgili konularin etrafinda donerek icerigi olusturduk. Mesela iki ozel kulis sohbetimiz var. Bu adamlarin nasil calistiklarini ogrenmeye calistik. Provalarini nasil yapiyorlar, parcalarini nasil olusturuyorlar. Neden birlikteler vs. Davulcu-basci ve muzisyen olmak isteyenleri ilgilendiren konular. Ayrica konsept disi konularla altyapi enstrumani calanlarin buyuk bir eksigi olan diger tarzlar, muzikler ve enstrumanlari tanitip hem kendi gelisimlerini hizlandirmak hem de grup icinde bu tarz enstruman ve ensrtumantalistlerle karsilastiklarinda onlarla dialoglarini ilerletmeleri acisindan yardimci olacak bilgiler vermek istedik. Muzik sadece davucu ya da basci olmakla olmuyor. Dunyanin ne yonde dondugunu, birlikte muhabbet ederken ortak konularda muhabbet edebilmeyi, yemek zevkini paylasmak ve daha bircok seyle oluyor. O yuzden biz bir konsept dergiyiz ve ozellikle bu iki enstrumanin ulkemizde eksik olan egitim konusuna egiliyoruz. Bu da taktir edersiniz ki sadece davul ve basla olmuyor.
Tesekkurler
Ediz Hafizoglu
Drum&Bass Magazine
Drum&Bass Magazine yaptigi yeniliklerle sasirtmaya devam ediyor. 3. sayimizda herkese surpriz bir egitim dvd'si hediye ediyoruz. Mart-Nisan sayimiz yakinda raflarda.
herkese eğitim dividisi veriyorsunuz iyi güzel de davul eğitiminin pratiğini nerede yapacak bu millet? apartmanlarda mı?
:) Onu da bizim mi cozmemiz gerekiyor?
Drum&Bass Magazine’den 3. sayı sürprizi
Drum&Bass Magazine’in Mart-Nisan aylarını kapsayan 3. sayısını alan herkese Cengiz Baysal workshop dvd’si hediye! İstanbul Agop Zilleri sponsorluğunda hazırlanan ve ülkemizin en önemli davulcu ve eğitmenlerinden biri olan Cengiz Baysal'ın eğitim atölyeleri görüntülerinden oluşan dvd, içerisindeki değerli bilgiler açısından çok büyük önem taşıyor. Böyle bir eğitim dvd’si bizim için de ülkemiz için de bir ilk.
Drum&Bass Magazine bundan sonra da değerli davulcu ve basçılarla workshoplar düzenleyip, dvd’lerini sizinle buluşturmaya devam edecek.
Drum&Bass Magazine 3.sayısı çıktı!
Drum&Bass Magazine, Mart-Nisan aylarını kapsayan üçünü sayısı ile yoluna devam ediyor.
İlk iki sayısıyla büyük başarı yakalayan Türkiye’nin ilk davul ve bas konseptli dergisi şimdiden kendi okuyucu kitlesini oluşturdu.
Derginin içeriğini tarz gözetmeksizin daha da genişleten Drum&Bass Magazine’in 3.sayısında, genç kuşağın en önemli basçılarından biri olan Gökhan Şahinkaya ile gerçekleştirilen sohbeti, geçtiğimiz ay Tuluğ Tırpan ile çalmak için İstanbul’a gelen, yayınladığı eğitim dvd'si ile en çok satanlar listesinin başında yer alan davulcu Benny Greb röportajını ve James’ Farm projesiyle ülkemize gelen, kuşaklarının en önemli müzisyenlerinden ikisini; davulda Eric Harland ve basta Matt Penman’i bu sayının özel röportaj sayfalarında bulabilirsiniz. Ayrıca Zildjian’in ülkemizden ayrılışının 100. yılında, her şeyin başladığı yer olan İstanbul ziyaretlerine istinaden gerçekleştirilen özel röportaj ve 14.kuşak veliahtlarının ağzından Zildjian efsanesi, Drum&Bass Magazine özel sayfalarında.
Kayıt Günlükleri’nin bu sayıdaki konuğu ise İmer Demirer ve albümü ‘You, Me and Char”.
Ayrıca Scott Amendola röportajı, Cengiz Baysal’dan Zamanı Anlamanın A B C’si, Bülent Akbay’dan NAMM fuar izlenimleri, ‘Yerli Davul Üreticileri’ dosyasında İsmail Ezel ve Ezel Davulları, yurt dışında eğitim alternatifleri, yeni ürünler ve ürün testleri de Mart-Nisan sayısında bulacaklarınız arasında.
Drum&Bass Magazine’e yazıları ve fikirleriyle katkıda bulunan isimler ise; Alp Doğan Türeci, Arıkan Sırakaya, Ali Güçlü Şimşek, Alper Yılmaz, Aykan İlkan, Buket Doran, Bülent Akbay, Cem Devrim Dursun, Cem Tuncer, Cengiz Baysal, Demirhan Baylan, Eylem Pelit, Ferit Odman, Kağan Yıldız, Kerem Tüzün, Mert Ertunç, Oğuz Güner, Ozan Musluoğlu, Richard Laniepce, Serdar Barçın, Serhan Erkol, Sunay Özgür ve Volkan Hürsever.
Drum&Bass Magazine’den 3. sayı sürprizi
Tüm bunların yanında 3. sayının bir de sürpriz var. Dergi ile birlikte Cengiz Baysal'ın eğitim atölyeleri görüntülerinden oluşan bir dvd tüm okuyuculara hediye ediliyor. İstanbul Agop Zilleri sponsorluğunda hazırlanan ve ülkemizin en önemli davulcu ve eğitmenlerinden Cengiz Baysal'ın eğitim atölyeleri görüntülerinden oluşan dvd, içerisindeki değerli bilgiler açısından çok büyük önem taşıyor. Drum&Bass Magazine bundan sonra da değerli davulcu ve basçılarla workshoplar düzenleyip, dvd’lerini sizinle buluşturmaya devam edecek.
Dergiyi internet sitesinden de takip edebilirsiniz. www.drumandbassmagazine.com
Derginin ismi hakkında genelde iki türlü yorum gördüm.
1) Türkçe olsaydı daha iyi olurdu... (gibi)
2) İngilizce daha iyi çünkü uluslararası olması için gerekli... (gibi)
Bence Türkçe olsa daha iyi olurdu çünkü çok basit, Türkiye'de yaşıyoruz. Mesela Almanya'da ve Fransa'da birçok uluslararası dergi var ama onların ismi İngilizce değil, kendi dillerinde.
Derginin içeriği hakkında da eleştirim var. Aşağıdaki linkte.
http://erhanakhan.blogspot.com/2010/03/drum-bass-magazine-uzerine.html
Herşeye bu kadar önyargılı, bu kadar yüzeysel yaklaşan bir toplumun bu tür güzel bir girişime yaklaşmını şaşırtıcı bulmamak lazım. ancak yine de gayet içten ve idealist bir niyetle verdikleri dvdye yapılan yorum kerşısında acı acı gülümsememek elde değil. Birde bilenler anlayacaktır ne demek istediğimi, Cengiz Baysal gibi son derece tevazu sahibi, ancak tecrübesinden çok küçük bir parçayı bile paylaşmanın çok önemli olduğu bir müzisyen söz konusu olunca iki satır bir şeyler yazma ihtiyacı hissettim. Ediz Hafızoglu'na teşekkür ederim buradan, gittikçe güzelleşiyor dergi ve en kısa zamanda kafalarındaki ideal kıvama gelecektir herşey, buna inanıyorum. Umarım çok uzun soluklu olur dergi. Ben derginin ismi, cismi vs. bu tür ayrıntılara çok takılmadan dergiyi desteklemenizi ve satın almanızı tavsiye ederim. Bu tür yerlerde bu tip girişimler birbirimize destekle güçlenir ve güzelleşir, ,ideale ulaşır, pratik yapmak için çok daha fazla imkanımız olur dolayısıyla daha çok ve daha kaliteli ve başarılı müzisyen yetişir. Bunlar oldukça her türlü çevreden destek artar... Yeter ki bunları hayal edip gerçekleştirmeye çalışan insanlara destek olunsun.
Erhan Selam,
Tesekkurler elestirilerin icin, iyi dileklerin icin de.
Sondan baslayayim. Bu dergi enteresan bir sekilde tamamen kisisel fikirlerimizle kurulup, etrafimda, yakinimda olan insanlarin yardimlariyla olustu. Bunlar kimler: Cengiz Baysal-Duman, Buket Doran-Sebnem Ferah, Aykan Ilkan-Sebnem Ferah, Goremaster-Cenotaph, Arikan Sirakaya- Dilemma, Eylem Pelit-Onlarca Pop ve Rock Albumu Kaydi, Demirhan Baylan-Albumunu dinleyiniz, tarzina siz karar verin, Ozan Musluoglu-Yillarca Athena ile caldi, hala beraber Akin Eldes ile caliyoruz,Sunay Ozgur-Bulutsuzluk Ozlemi,Kerem Tuzun-Kurban, Nekropsi.. vs. Bu saydigim kisiler yazar kadrosunun yarisindan cogunu olusturuyor ve hepsi rock caliyor. Bir kere surada net olmak gerekiyor. Ne tarz muzik calarsak calalim muzik egitimi konusunda bir adim atilacaksa su anda en onemli egitim okullarinin ve bireysel egitmenlerinin sectigi yontem Jazz egitimi vermek oluyor. Bunun sebebi de cok acik bir stil olmasi, armonik ve melodik yapisinin muzikal olmakla beraber egitsel olmasi ve ritmik yapisinin da zaman icindeki her noktaya dokunmasi. Bu egitimi alirken ya da aldiktan sonra ister rock calarsiniz, ister pop, ister turku, ister jazz ne calarsaniz calin altyapiniz saglam oldugu icin istediginiz alanda uzmanlasabilirsiniz. Durum boyle olunca yazarlarin hepsi egitim konusunda bu kapiya basvuruyor cunku bircogu egitimlerinin bir doneminde buraya bulasmislardir. Butun bunlarin uzerine Cilekes grubunun bascisi Gokah Sahinkaya roportaji da ana roportajimizdi 3. sayimizda. Yazarlarin basina dikilip rock yazin diyecek halimiz de olamayacagina gore ve ozellikle bu dergi davul ve bascilara yonelik egitim yonu agir basan bir dergi oldugu icin uzgunuz ki sizin bahsettiginiz bir rock icerikli dergi olamiyoruz. Ayrica kendim gecmiste trash, rock ve metal ortaminda cok calip, hala panthera, megadeth vs parcalari calip, Korhan Futaci ve Kara Orkestra ile calmaktayim ki saydigim tum gruplar rock ya da metal ya da her ne ise tarzina giriyor, bu muzigi gormemezlikten geliyorsunuz kismina hic katilmiyorum. Evimde 120 adet civari demo var ki 90'lardan beri toparladigim, hepsi turk death, gore, heavy, grind, trash... gruplari. Daha gecenlerde Asafated Atilla ile konustuk acaba birileri organize olsa da non serviam, sebek, laneth donemini canlandirsak tekrar dergiler yayinlansa, biz uzerimize duseni yapmaya haziriz diye.
Simdi bu soylediklerinizi tekrar okuyorum, acikcasi bana cok anlamli gelmiyor. Ama yine de elestirileriniz icin cok tesekkur ederiz. Bu konularda birseylerin konusulup tartisilmasi bile birsey. Bu arada onumuzdeki sayilarda enteresan surprizlerimiz de olacak rock severlere. Mesela Cilekesh albumu dagitilacak hediye olarak herkese, Pentagram Cenk ve Tarkan ile roportaj yapilacak. Led Zeppelin davulcusu John Paul Jones ile roportaj vs..
Simdiden iyi okumalar, iyi dinlemeler. Umariz bizi takip etmeye devam edersiniz.
Tesekkurler
Ediz Hafizoglu
Drum&Bass Magazine
İlginç bir şekilde(!) Türkiye'de eğer iyi bir iş yapılıyorsa mutlaka karalayalım mantığını aşamamak gerçekten yazık. Acaba yok ismi şöyle olsaydı yok konsept dergisi değil demek ki gibi (ki bu dergi Türkiye’nin belki de en konsept dergisi. Acaba başlığa takılmaktan içini açıp da hiç okuma şansınız oldu mu bilemiyorum.. içindeki tüm röportajlar davulcu ve basçılarla yapılmışken, yazarların %90’ı davulcu ve basçılardan oluşurken, tüm eğitimler ve notalar davulcu ve basçılar için yazılmışken acaba nasıl hepsi içindeyi reddetmiyor anlamak mümkün değil!) tuhaf yaklaşımlar haricinde bu dergiyi hangi yayın kuruluşu çıkarıyor? Yoksa herhangi bir yayın kuruluşuna bağlı değiller mi? Nasıl yani bu devirde bir kişi cebindeki parayla bu kalitede bir dergi bastırıp D&R'lar dahil bir tekeli yıkıp böyle bir dağıtım ağına girebiliyor'a bakmak elbette bize zor geliyor çünkü her nedense bu konuda çok bilgili, çok atıp tutan dergiciliğin piri kimse çıkıp da bir fedakarlıkta bulunup zamanını ve parasını böyle bir işe yatırmadı şu ana kadar. (Ki bu dergiyi çıkaran kişi bir müzisyen ve sürekli pop çalmayan müzisyenlerin kazandıkları paraları sizler çok daha iyi biliyorsunuz)
Eleştiriler her zaman olsun tabii, kimse bir şeyi beğenmek zorunda değil, eleştirelim geliştirelim. Ama buradaki geliştirelim sözü çok önemli çünkü her nedense(!) yukarıdaki yorumlar nedense geliştirmeye meraklı gibi gelmedi bana.
Copy-paste yorumlarla olmaz anlayışını ise anlamak mümkün değil.. Derginin birebir sahibi olarak Ediz Hafızoğlu derginin tanıtımı için yazılan, içeriği hakkında bilgi veren her sayıda (her derginin yaptığı gibi) hazırlanan bir bülteni kişisel çabalarıyla bu tip müzik, sanat sitelerinden insanlara ulaştırmaya çalışıyor. Televizyondan reklam yapamayacağına göre bu yerlerden insanlara ulaşmaya çalışmasında ne tip bir tuhaflık var hiç anlayamadım. Ayrıca bunlar yorum değil birebir tanıtım. Bültenle yorum arasındaki farkı anlayamadınız sanıyorum.
Ve şunu da yazmadan edemeyeceğim drum’n bass müziğe meraklı olup da, aa ilgilendiğim müzik türünde bir dergi yapmışlar alıp okuyayım diyen bir insan nasıl bu müziğin bu şekilde yazıldığını bilmez pes doğrusu! Derginin üstünde Drum ve Bass yazıyor kocaman yani buradan davul ve basla ilgili bir dergi olduğu hiç anlaşılmıyor gerçekten de!
Dergi dünyanın her yerindeki davulcu ve basçılarla röportaj yapıyor, farklı ülkelerdeki organizasyonlarla ortak işler yapıyor bu anlamda bu tip insanlara ulaşırken drum&bass isminin işleri ne kadar kolaylaştırdığını anlamamak için yurt dışıyla ortak iş yapmayı hiç tecrübe etmemiş olmak lazım. Derginin adı Fransızca ya da Arapça değil tüm dünyanın ortak dil olarak kabul ettiği İngilizce. Çakmalığa ve popüler kültüre bu kadar meraklı olsalardı çok satan bir pop dergisi çıkarırlardı, kendi sektörlerine hizmet eden bir davul ve bas dergisi çıkarmak yerine.
Kısacası bence “dvd veriyorsunuz ama nerede çalacağız bunu” yorumu buradaki en dürüst yorum yani siz ne yaparsanız yapın biz mutlaka karalayacak bir şey buluruz!
Kendi çapımda müzikle uğraşan bir insan olarak dergiden bu güne kadar edindiğim birikimler sayesinde kendimde müzikal olarak bazı şeylerin değiştiğini düşünüyorum.Bu konuda öncelikle sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Sayın Erhan Akhan şunu söyleyebilirim ki, akademik anlamda modern müzik eğitiminin bu kadar az olduğu Türkiye'de ne kadar hayırlı bir iş yapıldığının farkına varmalısınız.Jazz konusunun ve davulcularının bu kadar irdelenmesinde rahatsız olmuşsunuz anlıyorum ama jazzın müzikal anlamda bir müzisyene ne kadar farklı bir vizyon getirebileceğini düşündüğüm zaman derginin bu konudaki içeriği beni hiç rahatsız etmiyor açıkçası.Rock ve metal türevleri hep vardı ve eminim ki her zamanda olacak.Hangi bilgiyi ve ihtiyacı(rock,metal,jazz,pop,klasik...vs) nereden temin edeceğinizi bildikten sonra bu konuda ki eleştiriniz bana biraz anlamsız geldi.
Mesela ben zaman zaman Dying Fetus falan dinleyen, Cenotaph konserlerine giden biri olarak dergiyi elime aldığımda bahsettiğiniz konularda bir açlık çekmiyorum çünkü neyi nerede aramam gerektiğini biliyorum ve aldıklarımıda yeterli buluyorum açıkçası çünkü onlarıda nerede kullanacağımı biliyorum.
Ama sanırım siz bir dilim pastanın içerisinde binbir çeşit meyve
arayanlardansınız.Haa yok mu? Bence var!!! Ama görmeyi bilene.
Yukarıda yapılan diğer eleştirileri de okuduğum zaman, çok üzgünüm ama bazen aklımdan şu geçiyor''Yaa bizim milletimize böyle şeyler fazla geliyor herhalde arkadaş.Kafalar error mu veriyor, ramler mi yetmiyor ne!!!(derginin ismine takılanlara inat olsun diye ''error'' yazdım)!!!'' Yapmayın yani eleştirin ama eleştirmek için eleştirmeyin.Emeğe saygı gösterin biraz.
Sayın Drum&Bass dergisi çalışanları ve emekçileri bir sonraki sayınızda okurlarınıza stüdyo ve davul tahsis ediniz lütfen.Yani o DVD yi veriyorsunuz bunu niye
düşünmüyorsunuz:))Abicim gel, ben sana evimden bir oda tahsis edeyim hemen.Orada bütün gün çal olur mu? Tatmin olur musun?
Feci derecede ayar oldum abidik gubidik yorumlara.Kusura bakmayın ...Teşekkürler.
Drum&Bass Magazine Yamaha ve SAE işbirliği ile 28 Mayıs Cuma akşamı Volkan Öktem & Eylem Pelit Workshop'u düzenleyecektit. Ayrıntıları derginizden takip edebilirsiniz...
Volkan Öktem & Eylem Pelit Workshop Katılım Formu Online Olmuştur. Katılacakların ayrıntıları okuyup 22 Mayıs'a kadar formu doldurmaları gerekiyor.Form için lütfen http://www.drumandbassmagazine.com/Workshop.aspx adresini ziyaret edin.
Drum&Bass Magazine 4.sayı!
Drum&Bass Magazine’in Mayıs-Haziran aylarını kapsayan dördüncü sayısı çıktı.
Davul ve basçıların yanı sıra tüm müzisyenlerin ilgiyle takip ettikleri derginin bu sayısında da çok önemli isimler var.
Son dönemin en çok takip edilen davulcularından Jojo Mayer ile projesi Nerve’ün İstanbul konseri öncesi gerçekleştirilen röportaj oldukça ilgi çekiyor. Herkesin yakından tanıdığı, yıllardır Sting ile çalan ünlü davulcu Manu Katche’nin Drum&Bass Magazine’e özel verdiği röportajı da bu sayının ‘özel röportaj sayfaları’nda bulabilirsiniz. Babylon'a Nublu Fest için gelen Bugge Wesseltoft röportajını ve Deniz Güngör ile kendi ürettiği muhteşem enstrüman Aquadrum’ı da 4. sayıda bulabilirsiniz.
Kayıt Günlükleri’nin bu sayıdaki konuğu ise Elif Çağlar Muslu…
Ayrıca Cigala röportajı, Cengiz Baysal’dan “Funk ve R&B stilleri içinde zamanı taşımak”, Eylem Pelit’ten “Müzikte Yazılamayanlar”, Bülent Akbay’dan “Musikmesse Frankfurt” fuar izlenimleri, “Yerli Davul Üreticileri” dosyasında İstanbul Evrim Drums, Bas Fakültesi, Yurt dışında eğitim alternatifleri, Yeni ürünler ve Ürün testleri de Mayıs-Haziran sayısında okuyacaklarınız arasında.
Akın Bağcıoğlu, Alpdoğan Türeci, Arıkan Sırakaya, Aykan İlkan, Buket Doran, Bülent Akbay, Cem Devrim Dursun, Cengiz Baysal, Cumhur Avcil, Demirhan Baylan, Eylem Pelit, Gürkan Özkan, Kağan Yıldız, Kerem Tüzün, Mert Ertunç, Oğuz Güner, Ozan Musluoğlu, Richard Laniepce, S. Mehmet Çağlar, Seçil Kuran, Serdar Barçın ve Sunay Özgür yazılarıyla dergiye yine hayat veriyorlar.
Drum&Bass Magazine’den 4. sayı sürprizleri!
Demirhan Baylan’ın “Anlamlı Hatalar” albümü dergi ile birlikte tüm okuyuculara hediye ediliyor.
Demirhan Baylan, Şevket Akıncı ve Şenol Küçükyıldırım ile yapılan ve söylenenlerle derginin sınırlarını aşan bu özel söyleşi ayrı bir ek olarak sunuluyor.
Drum&Bass Magazine workshop organizasyonlarıyla da ilgi çekiyor. Yamaha ve SAE'nin destekleri ile Volkan Öktem ve Eylem Pelit, 28 Mayıs Cuma akşamı Drum&Bass Magazine okuyucuları ile buluşuyorlar. Önümüzdeki günlerde bu isimlerin yanına Aykan İlkan & Buket Doran, Cengiz Baysal & Demirhan Baylan da eklenecek.
Dergiyi internet sitesinden de takip edebilirsiniz. www.drumandbassmagazine.com
Bilmeyenlere Duymayanlara hatırlatalım. Drum&Bass Magazine'in 4. sayısı ile birlikte artık piyasadan satın alamayacağınız Demirhan Baylan ''Anlamlı Hatalar'' albümünü ve 20 sayfalık manifesto niteliğinde ek bir Şevket Akıncı-Şenol Küçükyıldırım-Demirhan Baylan Röportajı'nı herkese hediye ediyor. Bu ikisini başka bir zaman arasanız da bulamazsınız, kaçırmayın deriz. Bizden hatırlatması..
Drum&Bass Magazine'in eski sayılarını Beşiktaş ''PAN Yayıncılık'', Beyoğlu ''Kooperatif Art&Performance Center'' ve Tünel'de ''Drum Club'' mağzalarından ulaşabilirsiniz... İstanbul dışında olanlar Foça Rock Tatili'ndeki standımızı ziyaret edebilirler..
Burak Gürpınar ve Kerem Tüzün Hayranları!!! Drum&Bass Magazine'in 5. sayısında Kerem Tüzün ve Burak Gürpınar ile bugüne kadar yapılmış en ayrıntılı röportajları bulabilirsiniz. Derginin yeni sayısı müzik ile ilgili merak ettiğiniz birçok konuyu kapsıyor. Sakın kaçırmayın
Drum&Bass Magazine 5.sayısı çıktı!
Drum&Bass Magazine, Temmuz-Ağustos sayısı ile yoluna devam ediyor.
Her yeni sayı ile birlikte içerik ve tasarım olarak daha da gelişen dergi bu ay da dopdolu!
Bu ay dergiyi gördüğünüzde kapağı mutlaka bir yerlerden tanıdık gelecek.
Uzun zaman sonra yeni albümlerini yayınlayan Kurban'ın o dönem çok ilgi çeken ilk albüm kapağı kullanılarak grubun yola çıktıkları güne gönderme yapılmış.
Kurban'ın davulcusu Burak Gürpınar ve basçısı Kerem Tüzün ile bugüne kadar yapılmış en ayrıntılı söyleşiler derginin özel röportaj sayfalarında.
Bu sayıda ayrıca;
Ozan Musluoğlu'nun Kayıt Günlükleri’ndeki konuğu olarak ilk albümlerini geçtiğimiz günlerde yayınlayan Korhan Futacı ve Kara Orkestra’yı,
Kendi hayalindeki davul setini arayanlar için Bülent Akbay’ın “Büyük Alışveriş: Davul Seti Alıyorum” başlıklı yazısını,
Bu sayıdan itibaren sizlerle buluşacak, rockseverlerin ilgiyle takip ettiği bir blog olan Rock Okulu’nu,
Buket Doran'dan basçılar için harika ipuçları veren Tip Box başlıklı yazısını,
Cengiz Baysal’dan “Zamanı Armonik Ritim İçinde Taşımak” çalışmasını,
ve tabii her sayıda olduğu gibi değerli müzisyenlerin davul ve bas üzerine yazılarını bulabilirsiniz.
Derginin içeriğini tarz gözetmeksizin daha da genişleten Drum&Bass Magazine’de bu ay yine Mehmet Saygın'dan ‘Yerli Davul Üreticileri’ dosyasını, yurt dışında eğitim alternatiflerini, yeni ürünler sayfasını ve ürün testlerini bulacaksınız.
Drum&Bass Magazine’e yazıları ve fikirleriyle katkıda bulunan isimler; Alpdoğan Türeci, Arıkan Sırakaya, Buket Doran, Bülent Akbay, Cem Devrim Dursun, Cem Tuncer, Cengiz Baysal, Demirhan Baylan, Derya Çebi, Efecan Tuncer, Esin Gündüz, Eylem Pelit, Fatih Yiğit, Gürkan Özkan, Kağan Yıldız, Kerem Tüzün, Mert Ertunç, Oğuz Güner, Ozan Musluoğlu, Richard Laniepce, S. Mehmet Çağlar, Seçil Kuran, Serdar Barçın, Sunay Özgür ve Süheyl Ünver.
Drum&Bass Magazine Foça Rock Tatili'nde!
Bu yıl 28 Temmuz–1 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek Foça Rock Tatili’nin sponsorlarından biri de Drum&Bass Magazine. Festival boyunca derginin standını ziyaret edebilir, eski ve yeni sayılarına buradan ulaşabilirsiniz.
Dergiyi internet sitesinden de takip edebilirsiniz. www.drumandbassmagazine.com.
27 Temmuz 1 Ağustos arası Drum&Bass Magazine Foça Rock Tatili'nde olacak. İlk gün saat 18.00'de Çilekeş yeni albümlerini Drum&Bass Magazine standında imzalayacak. Eski ve yeni sayıları ve dergi yazarlarının imza günlerini beş gün boyunca standımıza gelerek takip edebilirsiniz.
Drum&Bass Magazine web sitesinde bir yenilik daha!!!
Artık ''Market'' bölümümüzden ikinci el enstrumanlarınızı tanıtıp satabileceğiniz bir bölümümüz var. İkinci el bas ve davul başta olmak üzere tüm enstrumanlarınızı market bölümümüzde ücretsiz olarak sergileyip tanıtabilir, herhangi bir aracı olmadan satabilirsiniz. Bunun için sadece www.drumandbassmagazine.com adresine ücretsiz olarak kayıt yaptırmanız ve enstruman bilgilerini yüklemeniz yeterli.
Drum&Bass Magazine'in 8. sayısı raflarda!
Drum&Bass Magazine’in yeni sayısında çok özel bir dosyaya yer veriliyor.
Son iki ayda ülkemizde birbiri ardına çok önemli albümler yayınlayan 123, Alper Yılmaz, Ceylan Ertem, Çağrı Sertel, Elif Çağlar, Ferit Odman, Kamil Erdem, Kerem Görsev, Live at Nardis, Serdar Barçın ve Tamer Temel bambaşka bir perspektifle bu sayının konukları. Bu önemli dosyayı Eray Aytimur'un kaleminden okuyacaksınız.
Derginin kapağına da bu dosya konusu damgasını vuruyor. Yıllarca kaplumbağa hızı ile yayınlanan caz albümlerini temsil eden, bunları geride bıraktığımızın da sinyallerini veren bir kapak bu.
Bu sayıda da iki özel röportaj var. İlki uluslararası bir kariyere sahip, her zaman çok özel projelerde yer almış olan ünlü davulcu Sean Rickman. İkincisi ise ülkemizde uzun zamandır birçok konuda değişimin başını çekmiş olan mor ve ötesi grubunun davulcusu ve basçısı; Kerem Kabadayı ve Burak Güven.
Fatih Vural’ın kaleminden Çağlayan Yıldız söyleşisi,
Diatonic Triadlar nota çalışması ile Eylem Pelit,
Yerli zil üreticilerinden Efekt Zil ve Buğra İkizoğlu röportajı,
PASIC 2010 izlenimleriyle Bülent Akbay,
Zamanı Taşırken Gerilim ve Çözülme Hissi Yaratan Ritmik Uygulamalar çalışması ile Cengiz Baysal,
Müzisyen Olmak ve Dahası yazısı ile Kağan Yıldız,
Goremaster’dan heavy metal ve rock müziğin muhteşem ismi Cozy Powell,
Kayıt Günlükleri’ne yeni albümü “Ghost’s Note” ile Ozan Musluoğlu'nun konuğu olan Ülkem Özsezen bu sayıda bulacaklarınız arasında.
Drum&Bass Magazine’e bu sayıda yazılarıyla katkıda bulunan isimler; Alpdoğan Türeci, Bilge Candan, Buket Doran, Bülent Akbay, Cem Devrim Dursun, Cengiz Baysal, Cumhur Avcil, Derya Çebi, Eylem Pelit, Fatih Vural, Gürkan Özkan, İlker Özalp, Kağan Yıldız, Kerem Tüzün, Mehmet Gökay Gökşen, Mert Ertunç, Oğuz Güner, Ozan Musluoğlu, Özgür Alim Sezer, Richard Laniepce, S. Mehmet Çağlar, Selen Gülün, Serdar Barçın, Sunay Özgür ve Süheyl Ünver.
www.drumandbassmagazine.com
Drum&Bass Magazine Compilation 1
Drum&Bass Magazine ikinci yılında da yeniliklerine devam ediyor. Bugüne kadar dergimizde tanıttığımız birçok grubun müziklerini zaten web sayfalarımızdan dinleyebiliyordunuz. Bu müzikleri daha da özel hale getirebilmek için sizlerin de oyları ile seçeceğimiz 12 parçayı dergi ile birlikte tüm okurlarımıza armağan etmek istiyoruz.
Bunu yapma sebebimiz ne mi?
Hem yeni birçok gruba kendilerini duyurma şansı vermek hem de gözümüzden kaçan değerli birçok müziği herkesle paylaşmak.
Bunun için öncelikle bu albümde yer almak isteyen tüm müzisyen ve grupların bize seçtikleri bir parçayı (audio formatında), kısa bir özgeçmişlerini de dosyaya ekleyerek info@drumandbassmagazine.com adresine yollamaları gerekiyor.
Daha sonra tüm bu müzikler gözden geçirilip web sayfamızda sizlerin oylarına sunulacak. İçlerinden en çok oyu alan ilk 12 parça “Drum&Bass Magazine Compilation 1” adındaki toplama albümde yer alacak ve albümün hazırlanmasını takiben yayınlanacak olan sayı ile birlikte siz okurlarımıza ücretsiz olarak hediye edilecek.
Müziklerinizi bekliyoruz.
Yorum Gönder