5 Ağustos 2011 Cuma

Arel Koray Nalbant'tan Üçüncü EP


Vera solisti Koray'ın solo çalışmaları devam ediyor.




Vera'yı biliyorsunuz artık, yüz kere tekrarlamayacağım. İnan Bana, Sen ve BenKürk Mantolu Madonna şarkıları ile dikkatleri üzerine çekmişti evet, doğru hatırlıyorsunuz. 

Vera, son olarak Be the Band Yarışması'nda ikinci olmuştu. Sonra sanki biraz sessizleştiler. Bir süredir yeni haberlerini göremez olduk. Sandık ki rölantiye aldılar. Meğer yanılıyormuşuz, her zamankinden daha çok çalışmaya başlamışlar. Mesela bu provalardan bir video:



Vera artık atacağı adımları daha düşünerek atıyor, izleyeceği yolunu titizlikle çiziyor. Şu sıralar yoğun ve verimli dönemlerinden birindeler çünkü yeni şarkı, yeni düzenlemeler, yeni kayıtlar peşindeler. Babajim'de kaydedilecek bu şarkıların nasıl değerlendirileceği merak konusu. Ama bu güne kadarki Vera işlerine bakacak olursak buradan da olumlu bir dönüş alacaklarını düşünüyoruz. Dolayısıyla umudumuz artık bir albüm çıkarmayı kovalamaları ve kendilerine müzik sektöründe daha sağlam bir yer bulmaları. 

Yeni Vera işlerinin merakındayken bu merakımızı sıcak tutmak için olsa gerek grubun vokalisti, gitaristi, beyni Arel Koray Nalbant, geçen hafta yeni bir EP yayınladı. 

EP'nin adı: Mola Sonrası. Tam da Vera'nın mola vermiş gibi göründüğü dönemde, hem de bu isimle.

Mola Sonrası, Koray'ın daha önceki iki EP'si gibi yine konsept sahibi. Bu seferki "İyi yolculuklar" dileğiyle yolculuk.

Bu EP de beş şarkıdan oluşuyor: Dört yeni şarkı ve bir tane de eski ama kaydedilmemiş bir şarkı. Koray, bu şarkıları Vera'nın sound'unda değerlendirilemeyeceği için solo bir çalışma olarak yayınlamayı tercih etmiş. 

Koray, vokaller dışındaki bütün sesleri dijital ortamda oluşturmuş. Ayrıca diğer işlerine oranla daha ritmik, daha gürültülü bir sound yakalamış. Dolayısıyla Mola Sonrası, daha önceki işlerinden epey farklı tınlıyor. Atmosferi biraz daha karartırsa M83'ün Dead Cities, Red Seas and Lost Ghostsdaha fazla pop ritmi kullanırsa Dredg'in Chuckles and Mr. Squeezy albümlerinin havasını yakalayacakmış gibi. Ama bu haliyle kendi özgünlüğünde kalmayı başarmış. Başta Sessiz Olsun gözüme çarpmıştı ama şimdi Yine Aynı ve Mola Sonrası favorim.



Bu EP'nin sürprizi bir de klibinin olması. Klipte önce Koray'ı görüyoruz, sonra da şarkının sözleri akmaya başlıyor. Arada gördüğümüz görüntüler Koray'ın en sevdiği dizi Californication'ın ikinci sezonundan. Bir de arada Mazhar Alanson görünüyor ya, o da Benim Hala Umudum Var  şarkısına ithafen. Bu kadar bilgi yeterli, artık albümü buradan indirebilir ve klibi ilk defa aşağıda izleyebilirsiniz:

Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa