17 Ağustos 2011 Çarşamba

Üç Jeff Buckley Filmi Birden

Buckley hayranları biyografik filmlere doyacak

Ölümü müziğinin genel hüznüne asma kat çıkan müzisyenler arasında en sevdiklerimizden Jeff Buckley'nin hayatı, beyaz perdede uzun uzun irdelenmek üzere.

Coppolagiller kadar nüfuzlu olmasalar da çıkardıkları yönetmen sayısı onlardan aşağı kalmayan Scott ailesinin müzik videolarıyla ün kazanan üyesi Jake Scott'ın yöneteceği, henüz adı belirlenmeyen film, klasik biyografi tanımına yakın duruşuyla diğerlerinin arasından sıyrılıyor. Yapımcıları arasında Buckley'nin annesinin bulunduğu ve tüm kataloğu ve kişisel arşivinin haklarını -hatta Leonard Cohen'in Hallelujah'sının hakkını da- almış olan bu yapımda başrolü Reeve Carney oynayacak, kaynak olarak da en popüler Buckley biyografilerinden Dream Brother: The Lives and Music of Jeff and Tim Buckley'den faydalanılacak. Carney, müziklerini Bono ve The Edge'in yaptığı Broadway projesi Spiderman: Turn off the Dark'ta Peter Parker'ı oynamıştı. Uzun süredir planlanan bu projede Buckley'i canlandırmak isteyen oyuncular arasında Brad Pitt ve Robert Pattinson da vardı. Carney, Buckley'nin şarkılarını yorumlama onuruna layık mıdır merak edenler için:



Daniel Algrant'in filmi Greetings from Tim Buckley, başrolünü Gossip Girl, yahut daha makul bir örnek gerekirse Easy A ile tanınan Penn Badgley'e vererek dikkat çekmişti. Bu film, Buckley'nin müzisyen olarak ilk defa dikkatleri üzerine çektiği performansına, 1991'de babası onuruna verilen konsere ve konserin öncesine odaklanacak.

En hardcore Buckley hayranları ve Avustralyalılar dışında muhtemelen kimsenin izlemeyeceği üçüncü proje ise Avustralya'dan geliyor: A Pure Drop, Rolling Stone yazarı Jeff Apter'ın kaleme aldığı, aynı adlı biyografiden uyarlanacak.
Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa