18 Kasım 2013 Pazartesi

Yakında: Sofar Sounds İstanbul

Her şey müzik için!

Hip'lik mertebesine ulaşmasına üç kala yeni organizasyonları kucağında toplayan İstanbul, yeni olayıyla yine gündemde: Sofar Sounds

#evdekonser hastag'iyle rahatça açıklanabilecek Sofar Sounds, New York ve Londra'da başlıyor ve gece hayatının en renkli şehirlerine taşıyor. Telefon kullanmamak, yemek yememek, sohbet etmemek ve müziğe kitlenmek Sofar Sounds'un asıl noktası. Fikir babası Rafe Offer, müzisyen arkadaşlarına destek olmak amacıyla bu geceleri sessiz sedasız düzenlerken, artık dünya çapında olan Sofar Sounds'un New York sorumlusu Jodie Belman işin matematiği olmadığı ve samimiyetin konserleri güçlendirdiğini vurguluyor.


Peki bu konserlere nasıl katılabiliyoruz?
Etkinliğe kaydınızı yaptırıyorsunuz ve size gelecek maili beklemeye koyuluyorsunuz. Etkinlikten 1 gün önce konserin hangi evde (yani oturma odasında) gerçekleşeceği ve etraflıca detayları mail yoluyla öğreniyorsunuz. Konserler kar amacı gütmediğinden; ücretsiz.

Sofar Sounds'un aslında tek kuralı var:
Konser boyunca konuşmak yasak! Yemek yemek ve telefonla konuşmak da yasak.  Hatta ideal de ayakta dolaşan dinleyiciler olmamalı.


Sofar Sounds'un en güzel özelliklerinden biri de;
Taze Kan dediğimiz gelecek vaad eden grupların sahne alması. Ev samimiyetinde, yeni grupların yeni müziklerine dokunmak. Heyecan verici.

https://www.facebook.com/sofarsounds
https://www.facebook.com/sofaristanbul
http://www.sofarcreative.com/

Bir kaç Sofar Sounds performansı üzerinde durmadan geçmeyelim. Ev ve koltuk deyince akla ilk olarak ''akustik'' geliyor. Ev ve salon deyince ''partilemek'' fiili de zihne ilk oturanlardan. Peki beatbox? Resital? Rap Sessions? (Metal'e hiç rastlamadık.)


Belli bir janra kısıtlamasına gitmeyen Sofar Sounds'da sahne alacaklar tamamen sürpriz. Bu durum çeşitlilik oluştururken, daha fazla insana ulaşarak her telden müzik dinleyenleri tek çatı altında topluyor.

İstanbul'un zengin alternatif sahnesinde neler olacak, nasıl performanslar çıkacak ve en önemlisi Sofar Sounds ne zaman başlayacak gibi sorular şimdilik sadece soru olarak gizemini koruyor olacak.


Share This
Subscribe Here

0 yorum:

 
Avaz Avaz Dergisi

izliyorlardı

Avaz Avaz Copyright © 2011 BeMagazine Blogger Template is Designed by Blogger Template
In Collaboration with fifa